Seçimde koalisyonun zararları anlatılacak

Seçimlere yönelik hazırlıklarını yoğunlaştıran AK Parti, 7 Haziran öncesini ve sonrasını meydanlara taşıyacak. AK Parti döneminin kazanımlarının vurgulanacağı çalışmalarda koalisyon dönemlerinin zararları anlatılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçimde koalisyonun zararları anlatılacak

Hakkı KURBAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, cuma günü seçim hazırlıkları konusunda Davutoğlu'na kapsamlı bir birifing sundu. Buna göre AK Parti 12 Eylül'deki kongrede yeni söylem ve sloganlarla seçim startını verecek. Periyoduk olarak gerçekleştirilen anket ve analizlerde, AK Parti'nin politikalarının özellikle 18-25 yaş arası genç kitlelerce tam olarak bilinmediği, 1999 yılında kurulan son koalisyon hükümeti dönemi, öncesinde yaşanan tartışmalar ve koalisyon süreçlerinin Türkiye'nin önüne koyduğu faturaların görülmediği kaydedilmişti. AK Parti'nin seçim kampanyası sırasında, 7 Haziran seçimlerinin ardından işleyen süreç ve bu dönemde yaşanan tartışmaları meydanlara taşınacak. 7 Haziran öncesinde AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu 13 yılda sağlanan istikrar ile seçimden sonra 2.5 aylık dönemde oluşan tabloya dikkat çekilecek.

ÇAĞRILAR KARŞILIKSIZ KALDI

AK Parti'nin, geçmişte yaşanan bu tablolara rağmen, samimi bir şekilde seçim sonuçlarını analiz ederek, hiçbir partiye ve seçeneğe kapısını kapatmadan görüşmeler yürüttüğü ancak muhalefetin uzlaşmaya yanaşmadığı da vurgulanacak. MHP ve CHP'nin "uzlaşmaz tavrı"nın altı çizilecek.

AK Parti, tekrar seçimlere gidilirken, koalisyon dönemlerini gençlere anlatacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber