Memur alımında askerlik ve erkek olma şartları tek tek düzeltiliyor

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki soru ve cevaplar Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin WEB sitesinden alınmıştır.

Orman Mühendisi Ataması Nasıl Yapılacak

..:: Gelen mesajlardan alımı yapılacak Orman Mühendislerinin Bölge Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü veya İl bazında mı tercih yapılacağı sorulmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü Bölge teşkilatına sahiptir, aslında tercihlerin bölge bazında yapılması daha sağlıklı olabilecektir. Ancak Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tercihlerin il bazında yapılmasını istemektedir. Teşkilatımız da buna uyacaktır.

Mesela Giresun Orman Bölge Müdürlüğüne Ordu ve Giresun İlleri bağlıdır. İki ilde toplam 10 Orman İşletme Müdürlüğü vardır. Bu sene Giresun Orman Bölge Müdürlüğüne 16 Orman Mühendisi alımı planlanmaktadır. İlanlar yapılırken Giresun Orman Bölge Müdürlüğü şeklinde değil, Ordu ve Giresun İli şeklinde yapılacak, Ordu ilini tercih edip de kazananlar; münhal İşletme Şefliklerine gönderilmek üzere kura çekeceklerdir. Mesela Ordu''da 4 Orman İşletme Müdürlüğü bulunmaktadır: Ordu Merkez, Ünye, Mesudiye ve Akkuş. Kuralar doğrudan Orman İşletme Şeflikleri için çekilecektir.

Bu kura esnasında puan sıralamasına önem verilmeyecektir.


Orman Muhafaza Memurları alım şartları

..:: Sitemize gelen mesajlardan Orman Muhafaza memurlarının alım şartları hakkında bilgi talep edildiği anlaşılmaktadır.

* Orman işletmeciliği,

* Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı,

* Fidan ve Fidan Yetiştirme Meslek Yüksek Okulları mezunları Orman Muhafaza Memurluğu için başvurabileceklerdir.

Yaş sınırı bulunmamaktadır. Devlet Personel Başkanlığına gönderilen yazıda askerliğini yapmış olmak ve erkek olmak şartları konmuştu. Ancak Devlet Personel Başkanlığından şifahi olarak askerlik ve erkek olma şartlarına itiraz gelmiştir. Mevcut yönetmeliğimizde bu iki şart bulunmaktadır.

Muhtemelen Devlet Personel Başkanlığının dediğine uyulacak ve askerlik ve erkek olma şartları kaldırılacaktır. Bu konuda görüşmeler devam etmektedir.

Buradaki bilgiler şu aşamada sadece önbilgi olarak verilmekte olup resmi işlemler OSYM ve Devlet Personel Başkanlığının görüşleri doğrultusunda yürütülecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber