Rektör Aşkın'a ?banka promosyonu' suçlaması

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?İhaleye fesat karıştırmak ve suç işlemek için teşekkül oluşturmak' suçlamasıyla yargılanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a bir suçlama da ?banka promosyonu'ndan geldi.

Eğitim Bir-Sen Van Şubesi Başkanı ve YYÜ Öğretim üyesi Dr. Davut Okçu, İş Bankası Van Şubesi tarafından 2005 yılında personel maaşı ödenmesi karşılığında üniversiteye aktarılan banka promosyonunun mevzuata aykırı olarak 2 kişi ve bir vakıfa bağış olarak yatırıldığını iddia etti. Okçu, söz konusu promosyonu mevzuta aykırı şekilde kullandıkları gerekçesiyle Rektör Yücel Aşkın ile yardımcıları Ali Fuat Doğu ve Ayşe Yüksel hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Resmî kurumların bankalarla maaş protokolünü promosyon karşılığında yaptığının herkes tarafından bilindiğini savunan Okçu, YYÜ'nün kendilerinin ulaştığı bilgilere göre 550 bin YTL nakit para karşılığında yaptığı protokol konusunda bilgi vermekten kaçındığını iddia etti. Paranın başka hesaplara geçirildiğini söyleyen Okçu, şikâyet dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: ?Türkiye İş Bankası'ndan sağlanan nakit paranın bir kısmı M. S. G. ve M. A. isimli vatandaşlara hibe olarak verilmiştir. Bankadan alınan promosyonun büyük kısmı da YYÜ Vakfı'na bağış olarak aktarılmıştır. Banka ikinci kez 12 yıl sürecek mukavele imzalamıştır. Kampüsteki ATM'lerden kira alınmamıştır.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber