MEB'den 'Rezaletin adresi Gölbaşı' haberine yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI

Takvim Gazetesinin 13.09.2006 tarihli (Bugün) nüshasında yer alan ?Rezaletin adresi Gölbaşı? başlıklı yazıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Öncelikle yazıda, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüze bağlı Açık Öğretim Liseleri ile ilgili olarak gerçeğe uygun olmayan, halkı ve öğrencileri yanıltıcı ve kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikte bilgiler yer almaktadır.

Buna göre;

1 - Açık Lise Genel Müdürlüğü biçiminde bir genel müdürlük yoktur, Açık Öğretim Liseleri Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı birer okul müdürlüğüdür.

2 - Açık Öğretim Liselerinin veri giriş merkezinin özel bir şirkete devredilmesi söz konusu değildir. Açık Öğretim Liselerinin iş ve işlemleri Bakanlığımız personeli tarafından yerine getirilmekte olup, iş ve işlemlerde kullanılan uygulama yazılımlarının, web tabanlı hale getirilmesi, ilgililerin bulundukları yerden her türlü işini elektronik ortamda kolaylıkla yapabilmeleri ile daha hızlı ve yaygın hizmet verilmesi amacıyla bilgisayar programlarının güncellenmesi için özel bir firmadan profesyonel hizmet alınmaktadır.

3 - Açık Öğretim Liselerinin ?hiç de uygun olmayan ve barakayı andıran bir yer? olarak nitelenen merkezi 18 bin metrekarelik kapalı alanı olan 5 bloktan oluşan çağdaş bir hizmet ortamı ve üst seviyede güvenlik sistemiyle donatılmış bir kampuste yer almaktadır. Hizmet ve güvenlik adına her türlü teknolojik donanımın sağlandığı, düzenli servis sistemi ile ulaşım probleminin yaşanmadığı bir çalışma ortamında hizmet verilmektedir.

4 - Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde ?17-18 yaşındaki gençlerin bilgileri girdikleri? iddiası tamamen asılsız olup, Bu bölümde; 1 Daire başkanı, 1 Koordinatör Şube Müdürü, 2 Okul Müdürü. 10 Müdür Yardımcısı, 40 Öğretmen, 2 Sözleşmeli Personel, 3 Memur, 30 İşçi olmak üzere toplam 89 personel hizmet vermektedir. Ayrıca, bilgisayar programlarının yenilenmesi ve güncellenmesi için sözleşmeye bağlı olarak özel bir firma çalışanları da destek vermektedir.

5 - Açık Öğretim Lisesi 280 bin aktif olmak üzere 800 binden fazla öğrencinin yer aldığı, sadece ülkemiz sınırları içerisinde olmayıp, birçok yurt dışı merkezde de hizmet sunan dünyada eşi olmayan, benzerlerinin ise çok daha ilerisinde olduğu ülkemizin dünyaya model oluşturduğu bir kurumdur. Bu kurumlar ister yurt içinde isterse yurt dışında olsun bütün vatandaşlarımızın eğitim için son ümidi olmuştur.

Her yaştan, her sosyal dilimden ve yerleşim yerinden 1 milyonun üzerinde öğrenciye hizmet verilmiştir. Mezunları arasında, sanat ve siyaset alanında başarılı olmuş pek çok ünlü şahsiyetin yanında, yurt içi ve yurt dışında üniversite eğitimlerini tamamlayan başarılı meslek adamları yer almaktadır.

Söz konusu gazetenin 29 Temmuz 2006 tarihinde ?Açık Lise kapandı? biçimindeki ciddiyetten ve gerçeklerden uzak başlığının (yazının içeriği farklı) oluşturduğu negatif etki ve çaresizlik duygularının açtığı yaralar henüz giderilmekte iken, 13 Eylül 2006 tarihli yukarıda izah edilen gerçek dışı ve ciddiyetten uzak yazısı ile ne yapmak istedikleri, bu kurumdan eğitim gören ve buna istekli yurttaşlarımızı eğitimden soğutmakla ne kazandıkları anlaşılamamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber