Camide linç olayı polis teşkilatını da sarsıyor

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmailağa Camisi'ndeki çifte ölümle ilgili İrfan Can tutuklanırken, savcılığın 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri ile 5 polis memuru için soruşturma başlatacağı öne sürüldü.

İsmailağa Camisi'nde imam Bayram Ali Öztürk'ü öldüren Mustafa Erdal'ın linç edilmesi olayının zanlısı olarak yakalandıktan sonra savcının diğer zanlılara ulaşmak için serbest bıraktığı ileri sürülen İrfan Can, dün tutuklanarak cezaevine konuldu. Can, adliye çıkışı "Allah bana yeter" diye bağırdı. Çifte cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri ile 5 polis memuru hakkında soruşturma başlatacağı ileri sürüldü. 7 kişi de tanık olarak dinlendi. SABAH, dünkü sürmanşetinde, İsmailağa Camisi'nde yaşanan linç olayının zanlılarından biri olan İrfan Can'ın polis tarafından yakalanıp, savcılık tarafından diğer zanlılara ulaşabilmek için serbest bırakıldığı iddiasına yer vermişti. Bu haber üzerine dün sabah 10.15'de Fatih Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ocak, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfur Erdal Ceren, Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş, Fatih İlçe Emniyet Müdürü Cahit Gök ve Cinayet Bürosu'ndan sorumlu emniyet amiri Ramazan Kocabıyık ile cinayet bürosunda görevli 5 polis memurunubilgi için çağırdı. Bu arada Fatih'te oturan ve marangozluk yaptığı belirtilen Can da telefonla aranarak Emniyet'e davet edildi ve gözaltına alındı.

POLİS ŞOV

Saat 11.00'de zırhlı polis aracı "akrep"le çıkartılan Fatih Adliyesi'ne getirilen Can için polis ekipleri tarafından adliye binası çevresinde etten duvar örüldü. Can, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce "Tahrikle adam öldürmek ve suç şüphesinin yoğun olması" suçundan tutuklandı. "Müvekkilim İrfan Can, günah keçisi seçildi" diyen Can'ın avukatı Osman Karahan, "Daha önce tanık olarak verdiği ifadesinde, Mustafa Erdal'ı mihraba fırlatıp attığını söylediği ileri sürülüyor. Ancak bu yanlış. Tam ifadesinde 'Olay anında linç edilen maktülle çarpıştık' demiş" dedi. Öte yandan Fatih Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ocak'ın görüşmeye çağırdığı, 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri ile 5 polis memuru hakkında soruşturma açacağı ileri sürüldü. Ceren, adliye çıkışında "Bir gazeteci haber yapıyor, bizim başımız kopuyor" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber