Doçente verilen cezayı, disiplin kurulu iptal etti

ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Özge Saraçlı'ya, öğretim üyesi arkadaşlarını Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile görüşmeye davet ettiği gerekçesiyle verilen 'aylıktan kesme cezası', üniversite disiplin kurulunca iptal edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Doçente verilen cezayı, disiplin kurulu iptal etti

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli öğretim üyeleri, yeterli sayıda acil tıp öğretim üyesi ve acil tıp uzmanı bulunmaması nedeniyle, diğer branşlardaki proföser, doçent ve yardımcı doçentlerin de acil serviste nöbet tutmaları yönündeki senato kararına itiraz etti. Senatonun 27 Nisan 2015 tarihli kararıyla kendi bölümleri dışında acil nöbeti tutmaya zorlanan öğretim üyelerinden Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Özge Saraçlı, öğretim üyesi arkadaşlarına e-posta göndererek, konuyu Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile görüşmeye davet etti.

Yrd. Doç. Dr. Saraçlı'nın 4 Mayıs'ta, "Çarşamba öğlen 12.00'de acil servis nöbetleri ile ilgili görüşme yapmak üzere (cübbelerimizle birlikte) rektörlük önünde buluşmaya tüm öğretim üyelerimiz davetlidir. Hepinizi bekliyoruz" yazılı e-postasını alan 80 kadar öğretim üyesi, rektörlük binası önünde buluştu. Öğretim üyeleri, Rektör Prof.Dr. Özer'in binadan ayrılması üzerine ilgili rektör yardımcılarıyla konuyu görüştü.

Tıp Fakültesi Dekanlığı, öğretim üyelerini Rektör Prof. Dr. Özer ile görüşmeye davet eden Yrd. Doç. Dr. Saraçlı'ya 1/8 oranında aylıktan kesme cezası verdi.

Yrd. Doç. Dr. Saraçlı, Tıp Fakültesi Dekanlığı Disiplin Kurulu'na dilekçe ile başvurarak cezaya itiraz etti. Tıp Fakültesi Dekanlığı Disiplin Kurulu çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplanamayınca konu Üniversite Disiplin Kurulu'nda görüşüldü. Kurul, söz konusu cezanın kurumun yetkili disiplin kurulu kararı alındıktan sonra ilgili yönetmelik gereği disiplin amiri olan dekan tarafından verilebileceğini belirtti. Kurul, disiplin kurulu kararı olmaksızın disiplin amirince verilen aylıktan kesme cezasını, yetki ve şekil yönünden hukuka aykırı bularak iptal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber