LES 3 Aralık'ta yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2006 Aralık Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (LES) 3 Aralık 2006'da 40 ilde ve KKTC'nin Başkenti Lefkoşa'da yapılacağını bildirdi.

Yarımağan, yaptığı yazılı açıklamada, sınavın Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak'ta yapılacağını kaydetti.

Bütün yükseköğretim kurumlarının, lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde LES sonuçlarını kullanacaklarını vurgulayan Yarımağan, adayların LES'ten, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 45 (Lisans diplomasıyla doktora ve sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 55) puan almaları gerektiğini ifade etti.

Sınava başvurmak isteyen adaylardan bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerinden, mezun adaylar ise istedikleri üniversiteden başvuru evrakını 18-27 Eylül 2006 tarihleri arasında 2 YTL karşılığında temin edebilecekler.

Başvuru belgelerinin, 45 YTL sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontuyla birlikte en geç 27 Eylül 2006 tarihinde, mezun olabilecek durumda bulunanların kendi üniversitelerine, mezun olanların ise istedikleri üniversiteye onaylatarak teslim etmeleri gerekiyor

Başvuru belgeleri teslim edilirken 2 YTL olan başvuru hizmet ücreti de adaylar tarafından ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber