Çapa Tıp Fakültesinde kan skandalı!

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde tedavi görürken ölen Şerife Angın'a negatif yerine pozitif kan verildi. Angın'ın oğlu Erdinç Angın, "İhmal annemi hayatından etti" dedi

Karın ağrısı şikayetiyle yatırıldığı İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Servisi'nde ölen emekli ebe Şerife Angın'a(69) yanlış kan verildiği anlaşıldı.

Altı yıldır kalp ve böbrek hastası olan Angın, şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle 27 Ağustos'ta Acil Servis'e kaldırıldı. Oğul Erdinç Angın'ın iddiasına göre, ilk gün serum takıldı, ikinci gün ise damar bulunamadı ve tüm gün anestezi uzmanı arandı. Bir ara annesini bakıcısına bırakıp kısa süreliğine dışarı çıkan Angın'a, "'Kötüleşti' telefonu geldi. Döndüğümde, solunum makinesine bağlanmıştı. Kolunda tamamı boş olan bir kan ünitesi vardı. Komadaydı. Kan ünitesinde A RH pozitif yazdığını fark ettim. 'Kan grubu A RH negatif' dedim, panik oldular; hemen poşet çıkarıldı.

Torbayı çöpe attılar

Bir başka odaya götürülüp çöpe atıldı. Arkasından gidip o boş torbayı aldım. Hatayı kimin yaptığını söylemediler. Dekan Yardımcısı'nı aradım, 'Hastam komada, siz de sorumlusunuz' dedim. Acilden yoğun bakıma çıkarıldı. Şehremeni Polis Merkezi'ne gidip şikâyette bulunduk. Zabıt tutuldu. Ertesi gün 07.45'te ise annemin ölüm haberini aldım" diye konuştu.

Olaydan sonra Dekan Yardımcısı ile görüştüğünü söyleyen Angın şöyle konuştu: "Defalarca özür diledi. 'Ağır ihmali kabul ediyoruz, ama direkt ölüm sebebinin kan yanlışlığı olduğunu düşünmemek lazım. Hasta yaşasaydı bir hafta sonra ağır böbrek yetmezliğine girerdi' dedi."

Angın, idari işlem yapılması için dekanlığa şikâyette, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bu arada Op. Dr. Yaşar Doğan imzalı epikriz raporunda, "A RH - olan hastaya 300 CC A RH + verildiği fark edildi" ifadesi yer aldı. Raporda ölüm tanısı olarak da, akut batın sendromu, istemik kalp hastalığı ve romatoid artrit gösterildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber