CHP: Bazı illerde tabanımız MHP ve HDP'ye kaydı

Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen toplantıda, CHP seçmeninin 7 Haziran'da bazı illerde MHP ve HDP'ye yöneldiği tespit edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP: Bazı illerde tabanımız MHP ve HDP'ye kaydı

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün beraberinde genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke ve Sencer Ayata ile birlikte Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın koordinatörlüğünde bir grup akademisyenin AnkaraKızılcahamam'da düzenlediği 'Türkiye'de Seçmen Hareketliliği ve Partilerin Oy Esnekliği' başlıklı toplantıya katıldı. Yaklaşık 50 akademisyenin katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu'na, 7 Haziran'dan sonra girilen çatışma ortamına ilişkin görüşler iletildi.

'Büyük rol düşüyor'

Akademisyenler ağırlıklı olarak, "Bu sürecin aşılmasında CHP'ye büyük bir rol düşüyor. Türkiye'yi bu süreçten çıkarabilecek sağlıklı bir iktidarın 1 Kasım'dan sonra göreve gelebilmesi gerekiyor. Sadece CHP değil, sivil toplum kuruluşlarıyla, akademisyenlerle, iş dünyasıyla geniş bir topluluğun bu süreçte elini taşın altına koyması gerekiyor" tespitini iletti.

Toplantıda seçmen hareketliliğine ilişkin de kapsamlı bir sunum yapıldı. Alınan bilgilere göre 2011 seçimleriyle kıyaslanarak yapılan inceleme sonuçlarına göre, CHP seçmenin bazı kentlerde MHP'ye, bazı kentlerde ise HDP'ye yöneldiği belirtildi. 1 Kasım seçimlerinde artan çatışma ortamı ve CHP'nin koalisyon görüşmeleri sürecindeki performası nedeniyle bu oyların bir kısmının CHP'ye geri dönebileceği, Ak Parti'den CHP'ye oy geçişkenliği sağlanabileceği anlatıldı.

Sunumda, CHP'nin hangi kentlerde çok küçük bir oy farkıyla vekil kazandığı, hangi kentlerde ise çok küçük bir oy farkıyla vekil kaybettiğine ilişkin de detaylı bir analiz ortaya konduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber