Vekillere sağlık şoku: Özel hastane yerine devlet hastanesine gidecek.

Haber Giriş : 20 Eylül 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşında yürürlüğe girecek Genel Sağlık Sigortası'yla birlikte Meclis'in bütçesine ?sağlık gideri' konulamayacak. Milletvekilleri de, özel hastane yerine devlet hastanesine gidecek.

SAĞLIK sistemi, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren tamamen değişecek. Bu sistemle birlikte artık işçi, memur, yeşil kartlılar, Genel Sağlık Sigortası kapsamına girecek. Tüm vatandaşlar için sağlık primi ödenecek. Uygulama bütün kamu kurumları için aynı olacak. 2007 bütçesiyle birlikte kamu kuruluşları artık tedavi harcaması yapamayacak. Bunun yerine kamu personeli için sağlık primi ödenecek. Sağlık primi de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde toplanacak.

SEVK ALMAK ZORUNDA

UygulamanIn başlamasıyla birlikte milletvekilleri doğrudan özel sağlık kuruluşlarına giderek tedavi olamayacak. Tıpkı vatandaş gibi önce devlet hastanelerine gidecek ve sevk alarak özel kuruluşlarda tedavi olabilecek. Halen milletvekillerinin sağlık giderleri TBMM bütçesinden karşılanıyor. Uygulamanın sürmesi için girişimler yapılmasına rağmen Meclis'in sağlık ödeneği isteğine şu ana kadar Maliye Bakanlığı'ndan olumlu yanıt vermedi. Maliye Bakanlığı, talebi uygun bulmazsa, yeni bir kanuni düzenleme yapılması gündeme gelecek.

ÖDENEK GİRİŞİMİ VAR

Meclis hukukçuları ise uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda fikir ayrılığı içinde bulunuyorlar. Bir kısmı, Başkanlık Divanı kararı alınarak bütçeye ?tedavi ödeneği' konulacağını savunurken, bir kısmı yeni kanun değişikliğine ihtiyaç olduğu görüşünü savunuyor. Ancak, karar ya da kanunda değişiklik gerçekleştirilmediği takdirde, milletvekilleri, 1 Ocak 2007'den itibaren ayrıcalıklı sağlık hizmeti alamayacaklar.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber