Ak Parti'nin Doğu ve Güneydoğu adayları sil baştan

AK Parti, Doğu ve Güneydoğu'daki vekil listelerini baştan aşağı yeniliyor. Diyarbakır başta olmak üzere Van, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Ağrı, Şırnak, Hakkari'de önemli değişiklere gidilecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'nin Doğu ve Güneydoğu adayları sil baştan

Fazlı Şahan, Ayfer Mallı

Türkiye, milletvekili aday listelerine odaklandı. Yarın saat 17.00'ye kadar siyasi partiler 550 milletvekili adayını tespit ederek listeyi YSK'ya teslim edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Üç gündün listeler üzerinde titiz çalışan kurul, bugün de çalışmalarına da devam edecek. 7 Haziran'da hazırlanan listelerde önemli değişiklikler bekleniyor. AK Parti yönetimi, teşkilata kimleri aday görmek istiyorsunuz diye tek tek sordu.

ÜÇ DÖNEMLİKLER ÖN SIRALARA

Bu kapsamda hazırlanan raporlar üst kurul tarafından ele alınıyor. Listeler, il il yapılan anketler, kanaat önderlerinin görüşü, teşkilatın temayülü ışığında şekillendiriliyor. Edinilen bilgile göre tabandan teşkilatta karşılık bulan isimlerin listede yer alacağı belirtiliyor.

Kongrede üç dönem kuralında yapılan değişiklikle birlikte, 7 Haziran listelerinde olmayan partinin önde gelen isimleri liste başına konuluyor. Bu kapsamda, Mehmet Ali Şahin, Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu, Beşir Atalay, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Ömer Çelik, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Mehmet Mehdi Eker gibi isimlerin yeniden listelerin ön sıralarına alındığı belirtiliyor.

TERÖRE KARŞI DURANLAR

Doğu ve Güneydoğu'daki listeler baştan aşağıya yenileniyor. Diyarbakır başta olmak üzere, Van, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Ağrı, Şırnak, Hakkari'de köklü değişiklik yapılacak. Diyarbakır'da Mehdi Eker, Galip Ensarioğlu, Haşim Haşimi, Abdurrahman Kurt gibi bölgenin önde gelen isimlerinin listede yer alması bekleniyor. Bölgede ileri gelen ailelerin listede olacağı konuşuluyor. Özellikle teröre karşı tepki gösteren kesimlerin temsilcileri de üst kurul tarafından detaylı değerlendiriliyor.

O İLLER MARKAJA ALINDI

Az oy farkıyla vekilliğin kaybedildiği iller markaja alındı. Bu illere yönelik ekonomik vaatlerin de yer aldığı ayrı programlar uygulanacak. Yine bu illerde vatandaşın nezdinde kabul görmüş isimler milletvekili listelerinin ilk sıralarında yer alacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de önemli değişikliklere gidileceği konuşuluyor. Bu üç büyükşehirlere partinin ağır isimlerinin de kaydırılacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber