Çalıntı belgesi vermeyen polise 2 yıl istendi

Kimliğini çaldıran vatandaş, çalıntı belgesi almak için nüfus müdürlüğü ile polis merkezi arasında gidip gelince hakkını 'E-Şikayet'le aradı, savcılık çarpıcı bir karar verdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalıntı belgesi vermeyen polise 2 yıl istendi

Serdar KULAKSIZ

İstanbul'da kuaförlük yapan Adem S., bindiği metrobüste cüzdanını çaldırdı. Durumu bildirmek ve başvuru yapmak için polis merkezine gitti. Ancak iddiaya göre, polis memuru E.Y., nüfus müdürlüğüne gitmesini söyleyerek başvurusunu almadı.

Nüfus müdürlüğüne giden Adem S., buradan da "Karakola başvurup çalıntı belgesi almanız gerekiyor" yanıtını aldı. Tekrar karakolun yolunu tutan Adem S., durumu anlattı ancak polis memuru E.Y.'nin "Biz buradan çalıntı belgesi vermiyoruz, ben belge vermiyorum" çıkışıyla karşılaştı.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI'

Başvurusu alınmayan Adem S., cep telefonundan emniyete e-posta ihbarı yaptı. Yapılan şikayeti değerlendiren emniyet olayı savcılığa bildirdi. Savcılığın başlattığı soruşturmada, şüpheli olarak ifade veren E.Y., karakola gelen her başvuruyu aldığını ve hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Savcılık polis memuru E.Y. hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber