Uçak korkusuna 5 adımda veda edin!

Uçak yolculuğu öncesinde başlayan ve yolculuk süresince devam eden uçuş korkusundan kurtulmak düşündüğünüz kadar zor değil! İşte 5 adımda uçak korkusuna veda etmenin yolu...

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 21 Eylül 2015 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uçak korkusuna 5 adımda veda edin!

Uçağa binmek ve uçakla yolculuk yapmak sizin için korkulu bir rüya haline geldiyse öncelikle bu konuda yalnız olmadığınızı hatta uçaktan korkan insan sayısının on milyonlarla telaffuz edildiğini unutmayın. Uçakla seyahat etmekten korkmanızın temelinde bugüne kadar yüzleşmekten korktuğunuz yükseklik korkunuz, kapalı alan korkunuz ya da kontrolü kaybetme ve ölüm korkunuz yer alıyor olabilir.

İstatistikler asla yanılmaz

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, uçakla seyahat etmek, dünyanın en güvenli ulaşım biçimi olarak gösteriliyor. Bu bilgi, bugüne kadar kayıt altına alınan kaza istatistiklerden geliyor. İstatistiklere göre insanların otomobil, otobüs ve tren gibi seçenekleri kullanarak sağlıklı bir şekilde ulaşım sağlaması, uçakla ulaşımdan daha riskli olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Seyahat için can atıyor olacaksınız

İstatistiki veriler korkunuzu yenmenize yardımcı olmayabilir. Bunun için kaygılanmanıza gerek yok. Çünkü tam size göre 5 adımdan oluşan bir uçak korkusu yenme rehberimiz var. Dikkatle okuyup, yazılanları harfiyen yerine getirirseniz uçak korkunuza bir son verip uçakla seyahat etmek için can atıyor hale bile gelebilirsiniz...

5 adımda uçak korkunuza veda edin!

1-Kısa uçuş ve büyük uçakta yer edinin

Öncelikle uçak seyahatiniz için mümkün olan en kısa uçuşu seçin. Özellikle ilk uçuşunuz ise aktarmasız uçuş olmasına özen gösterin. Eğer uçak markasını seçme gibi bir şansınız varsa daha geniş ve büyük olanları tercih edin. Yurt dışına gidecekseniz çift koridorlu olan modeller sizi fazlasıyla rahatlatacak. Bu arada uçaktaki yerinizi seçerken ön saflarda yer almayı da unutmayın. Hatta pencere kenarında oturmaktansa koridor tarafında oturmak size daha fazla hareket alanı sağlayacağından daha avantajlı olacak.

2-Havaalanına erken gitmeyi unutmayın!

Havaalanına erken gitmenin uçuş korkusuyla ne ilgisi olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu hem bavullarınızı zamanında teslim edebilmenin hem de neredeyse her dakika inip kalkan uçakları gözlemlemeniz için büyük bir fırsat! Sürecin nasıl rutin bir şekilde işlediğini görmek ve uçakla seyahat edecek olan ilk insanın siz olmadığını görmek emin olun çok iyi hissettirecek.

3-Uykunuzu iyi alın

Uçakta uyurum diye düşünüyor ve uykunuzu almadan uçağa binmek istiyorsanız bu size düşündüğünüz kadar iyi gelmeyebilir. Çünkü hem uykusuz vücutla aksi bir psikolojiye rahatlıkla bürünebilir hem de uçaktaki heyecanınızdan dolayı uyku size hayal olabilir. O nedenle uykunuzu alın ve uçağa korkusuzca binin.

4-Uçaktaki garip seslere hazırlıklı olun

Her uçakta yer alan iniş takımları, kanatlar ve motor, kabin içindeyken seslerini duymak zorunda olduğunuz mekanik parçalardır. Size yabancı gelebilecek olan bu seslerin çıkması son derece normal bir durum. Bu seslerin sizi korkutmasına izin vermeyin unutmayın ki bu sesler size ulaştığı sürece her şey yolunda!

5-Uçaktaki kabin personelini gözlemleyin

Uçaktayken size güler yüzlü davranan ve son derece sakin hareketlerle uçak içinde görev yapan personeli mutlaka izleyin. Unutmayın ki onlar gün içinde en az 3-4 uçuş yapıyorlar ve heyecanlanıp korkacak bir durum olmadığını çok iyi biliyorlar. Onları kendinize rol model alabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber