Eczaneye neşter paketi Bakanlar Kurulu'nda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanlığı'nın hazırladığı eczanelere yeni düzen getiren yasa taslağı önceki gün Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Taslakta eczanelerin açılmasından, eczacıların çalışma sistemine bir dizi yenilik getiriliyor. Yasa taslağında eczanelerin açılması için nüfus şartı yer alıyor. Nüfusu 20 bine ulaşan bölgelerde 2 bin 500 kişiye bir, nüfusu 20 bin ve üzerinde olan yerlere ise 3 bin 500 kişiye bir eczane açılabilecek. Mevcut eczaneler bunun dışında tutulacak.

Yasa çıktıktan sonra eczacılık fakültelerinden mezun olanlara da yeni yükümlülükler getirilecek. Yeni mezunların eczane açmasına hemen izin verilmeyecek, bir yıl boyunca eczanelerde çalışmaları zorunlu olacak. Yasanın çıktığı tarihte son sınıf öğrencisi olanlar bu uygulamadan muaf tutulacak.

TBMM Sağlık Komisyonu Sözcüsü Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, her yıl Türkiye genelinde 500 eczane açıldığını belirterek, 'Bundan sonra gelişigüzel eczane açılamayacak' diye konuştu. Varan, açılacak eczaneler arasına mesafe şartının getirilmesiyle ilgili ise 'Bu konuda ısrarcı olduk ancak komisyonda kabul edilmedi' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber