Konut kredisinde faiz 1.29'a indi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Vakıfbank işbirliği yaparak konut kredisinde faizi aylık yüzde 1.29'a indirdi. İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'deki 8 bin 500 konutu kapsayan ve 31 Ekim'e kadar devam edecek kampanyadan yararlanmak isteyenler 9 aya kadar sıfır faiz, 5 yıl vadeye yüzde 1.29 faiz ile konut sahibi olabilecek. İşbirliğine ilişkin İstanbul'da dün düzenlenen basın toplantısına Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Önder Halisdemir, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve kampanyaya katılan konut projelerinin yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, yükselen kredi faizleri nedeniyle ertelenmiş konut taleplerini karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

KONUT ŞÖLENİ

Vakıfbank güvencesiyle 9 aya kadar sıfır faiz, 10 yıl vadeye yüzde 1.39 faizin tam da tüketicinin ihtiyaç duyduğu bir ödeme tablosu olduğuna değinen Karaman şunları söyledi: 'Birlikte olmanın, kollektif hareket etmenin kattığı büyük güçle oluşturduğumuz bu işbirliği, Türkiye'de bir konut şölenine dönüşecek. İlk 20 yıl vadeli konut kredisini çıkaran, kurulduğu günden itibaren emlak konusunda çok ciddi adımlar atan bir banka olarak tüketicilerimize sunduğumuz faiz oranları bu dönemde mutlaka değerlendirilmesi gereken faiz oranlarıdır.'

YOĞUN İLGİ

Bu işbirliğinin konut piyasasının yeniden canlanmasında da önemli bir katkı sağlanacağına işaret eden Bilal Karaman, 'Bu işbirliğimiz konut kredi faizlerinin yükselmesiyle artan taksit yükü nedeniyle duraklama dönemine giren emlek sektöründe yoğun bir ilgi yaratacak. Aynı zamanda bizim attığımız bu adım diğer bankaların da konut kredi faizlerini düşürmesinde etkili olacak' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber