İçişleri: Terör örgütünün kurban derisi toplamasına izin vermeyin

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle, terör örgütü kapsamına alınan Paralel Yapı'nın kurban derisi toplamasına izin verilmemesini istedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri: Terör örgütünün kurban derisi toplamasına izin vermeyin

Halkın dini duygularını sömürerek, 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) gelir sağlayan Paralel Yapı'ya kurban derisi toplama yasağı getirildi.

Kurban derilerinin en büyük toplayıcılarından olan Paralel Yapı, terör örgütü kapsamına alındığı için bu bayramda kurban derisi toplayamayacak. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, FETÖ adına deri toplayanlar, 'terör örgütüne yardım ve finansal destek suçundan yargılanacak.

'EL KOYUN' UYARISI

Bu konuda 81 il emniyet müdürlüklerine yapılan uyarıda da , FETÖ adına deri toplanmasına izin verilmemesi istendi. Ayrıca toplanan kurban derilerine de el konulması gerektiği uyarısı yapıldı.

Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor. Kesilecek kurbanlar göz önüne alındığında sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar lira gibi rakam oluştururken, nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar lirayı aşacak bir rakam oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber