Acemi kasaplar hastanelere akın etti

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurdun bir çok şehrinde kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayınca soluğu hastanelerde aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acemi kasaplar hastanelere akın etti

İstanbul'da kurban namazının ardından başlayan kurban kesimlerinde bıçak ve satırlarla kendilerini yaralayanların tedavi için koştuğu yerlerden biri de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurdun bir çok şehrinde kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayınca hastanelik oldu.

Bayram namazının ardından kurban kesimlerinin başladığı Adıyaman'd kurbanlıkları keserken yaralanan 45 kişi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Malatya'da kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 50 kişi hastanelere akın ederken,

Gaziantep ve Şanlıurfa'da da çok sayıda acemi kasap hastanelik oldu.

Kırıkkale, Sivas, Kayseri ve Yozgat'ta ise kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 406 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Kocaeli'de kurban kesmeye çalışırken yaralanan 105 kişi de kentteki hastanelere başvurdu.

Kırklareli'nde de 6 saat içinde 14 kişi, kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu.

Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da ise kurban keserken yaralanan yaklaşık 150 kişi tedavi altına alındı.

İzmir, Manisa ve Denizli'de de kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere müracaat etti.

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 650 kişi hastanelere başvurdu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye veya kasaplara yardım etmeye çalışan çok sayıda kişi, acemiliklerinin sonucu yaralandı.

Genellikle araçlarıyla hastanelerin acil servislerine başvuran "acemi kasaplar" yoğunluğa neden oldu. Kent merkezlerinde Konya'da 470, Aksaray'da 65, Karaman'da 70 ve Afyonkarahisar'da 45 olmak üzere 650 kişi hastanelere başvurdu.

Yaralıların çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığı bildirildi.

Hastane yetkilileri, yaralananların tamamına yakınının erkek ve 25 ila 65 yaş aralığında olduğunu söyledi.

Çoğu yaralanmanın dikkatsizlik sonucu elde bıçakla gerçekleştiğini dile getiren yetkililer, kesiklerin genellikle tendon, sinir ve kemikleri içerir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

İzmir, Manisa ve Denizli'de çok sayıda vatandaş, kurban keserken yaralanarak hastanelik oldu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla birlikte İzmir'de, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan "acemi kasaplar", ayakta tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Hastaneye başvuranlardan Naim Yetkin, kurbanlığı kestikten sonra etleri doğrarken satırla elini yaraladığını belirterek, "Her zaman et kesiyorum ama bu sefer acemiliğime denk geldi" dedi.

Büyükbaş hayvanı keserken kolunu yaraladığını dile getiren Hüseyin Eke ise atardamarının kesildiğini, büyük korku yaşadığını, hastanede koluna dikiş atıldığını söyledi.

- Denizli'de 126 kişi yaralandı

Denizli'de de hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu.

Hastanelerden alınan bilgiye göre, kent genelinde 126 kişi kesim sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle hastanelere başvurdu. Kurban kesim ya da parçalama işlemleri sırasında bazı vatandaşlar el, kol ve bacaklarından yaralandı. Bu arada kurban kesimi sırasında kalp krizi geçiren bir kişi de Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Kurban keserken kolunu kırdı

Manisa'da da Ali Rıza Kaptan, elinden kaçırdığı büyükbaş hayvanını yakalamak isterken kolunu ve burnunu kırdı.

Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada kesim alanına götürmek üzere ipinden tutarak yürüttüğü dananın bir anda koşmaya başladığını, ipi bırakmaması nedeniyle yere düştüğünü söyledi. Kolu ve burnunda kırık tespit edildiğini anlatan Kaptan, "Hayvanı kurban edemeden kendimizi sakatladık. Benim gibiler herkes örnek olmalı" dedi.

Manisa'daki hastanelere yaralanma nedeniyle 15 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Hastane yetkilileri, sayının geçen yıla oranla düşük olduğunu ifade etti.

Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da yaklaşık 150 kişi hastanelere başvurdu

Bursa'da, kesimhane ve boş alanlarda bayram namazı sonrası kurbanlıklarını keserken yaralanan 50 kişi, özel araçlar ve sağlık görevlilerince hastanelere taşındı. Yaralılar, ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Eskişehir'de, kurban kesimi sırasında yaralanan 50 kişi, yakınlarının yardımı ya da ambulanslarla hastanelere götürüldü. Tedavileri yapılan acemi kasapların, bıçak ve satır kesiği ile kurbanlıkların tepmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

Kütahya'da ise kurban keserken yaralanan yaklaşık 30 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı. Hastanelerin acil servisine giden yaralıların büyük bölümü ayakta tedavi edildi.

Yalova'da da kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan yaklaşık 20 kişi, Yalova Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanelere genellikle bıçakla el ve ayağı kesme ya da kurbanlıkların darbesiyle yaralanma sonucu başvurulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber