Diyanet, Ramazan nedeniyle yurt dışına 155 din görevlisi gönderiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında 155 din görevlisini yurt dışında görevlendirecek.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Ramazan ayı nedeniyle yurt içi ve dışında bazı hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Bu çerçevede 155 din görevlisini yurt dışına göndereceklerini açıklayan Er, din görevlilerinin Türklerin yoğunlukta yaşadığı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Balkanlar ve Kafkaslarda görev alacaklarını bildirdi.

Er, Ramazan hazırlıklarının yurt içinde de devam ettiğini aktardı. Er'in verdiği bilgiye göre, Ramazan boyunca görevlisi bulunmayan veya ibadete açıldığı halde kadro tahsis edilememiş camilerde din hizmetlerinin, emekli personel veya imam hatiplik yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik vermek kaydıyla, diğer ehil kişiler marifetiyle yürütülmesi sağlanacak.

Ramazan boyunca cami görevlilerinin görevlerinin başında bulunması sağlanacak, zaruri haller dışında hiçbir cami görevlisine bu ayda izin verilmeyecek. Ezanlar okunurken ses cihazları luzumunden fazla açılmayacak, cihazlar ses kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak.

Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, yaşının gereği bazı olumsuz davranış sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine, onları doğru davranışlara yönlendirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak, sevecen, hoş görülü ve tatlı bir yaklaşım sergilenerek onların camilere olan ilgili ve sevgilerinin devamı ve pekiştirilmesi hedeflenecek.

Yeterli sayıda vaizi bulunan il ve ilçe müftülüklerince cemaati kalabalık olan bir camide özel program yaparak Ramazan boyunca öğle-ikindi arası sürekli vaaz edilmesi sağlanacak. Yatsı/teravih namazlarına cemaatin rahatlıkla yetişebilmesini temin etmek için müftülüklerce bölge ve mevsim şartları dikkate alınacak, gerektiğinde yatsı namazı vaktinde zaman ayarlaması yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber