Çelik: 2 milyon Suriyeli kardeşimizi bağrımıza bastık

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: - " (Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli sığınmacılar) Yıllardır Ortadoğu ve Afrika'nın yer altı kaynaklarını ve petrolünü sömürdüler. Oraların bütün kaynaklarını alıp götürdüler ama 20 bin Suriyeli'yi kabul etmeye gelince, bu insanları dikenli tellerle karşı karşıya bıraktılar, ibretle izliyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2015 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: 2 milyon Suriyeli kardeşimizi bağrımıza bastık

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Yıllardır Ortadoğu ve Afrika'nın yer altı kaynaklarını ve petrolünü sömürdüler. Oraların bütün kaynaklarını alıp götürdüler ama 20 bin Suriyeli'yi kabul etmeye gelince bu insanları dikenli tellerle karşı karşıya bıraktılar, ibretle izliyoruz" dedi.

Faruk Çelik, Şanlıurfa'da bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlaştı.

Burada vatandaşlara seslenen Çelik, kısa bir aranın ardından yeniden siyasete atıldığını belirtti. Terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileğinde bulunan Faruk Çelik, ''Terör saldırılarının çok yoğun olduğu, yüreğimizi dağladığı, milletimizin derinden üzüldüğü bir süreçte Kurban Bayramı'nı idrak ettik. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara dair değerlendirmelerde bulunan Çelik, insanlığın bir sınavdan geçtiğini, dünyanın bir tarafında sefalet diğer tarafında safahatın sürdüğünü anlattı.

Çelik, bir günde 100 dolarla geçinen insanlarla, bir günde 1 dolar bulamayan insanın aynı dünyada yaşadığını ifade etti.

Sığınmacıların refah düzeyi yüksek ülkelere doğru akın akın gitmek istediğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Yıllardır Ortadoğu ve Afrika'nın yer altı kaynaklarını ve petrolünü sömürdüler. Oraların bütün kaynaklarını alıp götürdüler ama 20 bin Suriyeli'yi kabul etmeye gelince bu insanları dikenli tellerle karşı karşıya bıraktılar, ibretle izliyoruz. Fert başına milli gelirin 60 bin dolarlarda olduğu ülkeye 20 bin Suriyeli gelince dikenli telleri karşılarına koydular. Biz ne büyük bir milletiz göğsümüzü açtık 2 milyon Suriyeli kardeşimizi bağrımıza bastık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber