Ziraat Bankası: 2009'da İstanbul'da oluruz, maaşlarda özel sektöre uyarız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası, İstanbul'a taşınma için gerekli hazırlıklara başlarken, en geç 2009 yılında İstanbul'da olmayı hedefliyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, taşınma için bankanın çeşitli birimlerinde çalışanlardan bir komisyon oluşturduklarını söyledi.

Çağlar, bu komisyonun, taşınılacak yerin büyüklüğünden, nerede olacağına, teknolojik alt yapıdan, iş süreçlerinin gözden geçirilmesine kadar birçok konuda karar vereceğini vurguladı. İstanbul'da ne kadar büyüklükte bir binaya ihtiyaç duyulacağının ortaya konmasının önemli olduğunu vurgulayan Çağlar, "Bunun sonunda, örneğin (bize 10 bin metrekare yer lazım) gibi bir sonuç çıkacak, ardından buna göre yer aranmaya başlanacak. Bu mevcut bina ya da boş bir arsa olabilir" dedi.

LEVENT YA DA MASLAK'TA BİR YER:

"Yeni binanız Levent civarında mı olacak?" sorusuna karşılık Çağlar, şöyle konuştu: "Doğru söylüyorsunuz. Zaten bizim orada bir yerimiz var. İş Bankası ve Yapı Kredi'nin tam karşısında 7 dönüm arsamız var. Onun imarla ilgili durumuna bakıyoruz, ihtiyaca cevap verecek mi? Onu anlamaya çalışıyoruz. Mevcut binalarımız var Maslak'ta. Eski Emlak Bankası'nın genel müdürlük binası gibi. Oraların imarında değişiklik yapılıp çok katlı bir yer yapılabilir mi? ona bakılıyor. Ama bunlar işin kolay kısmı, önemli olan bizim kaç metrekareye ihtiyaç duyduğumuzu ortaya koymak." Taşınma konusunda oluşturulan komitenin kararını ne zaman vereceğine ilişkin de Çağlar, "Bu teknik çalışma bir kaç ay içinde şekillenir. Uygun bir yer bulunursa 3-5 ay içinde taşınılır. Ama 2009'da yapılacak IMF toplantılarından önce herşeyimizle tam tekmil orada olmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

ÇALIŞANA ÖZEL SEKTÖR MAAŞI:

Personelin durumunun, taşınma ile birlikte ne olacağına ilişkin de Can Akın Çağlar, şöyle cevap verdi: "Kimseye (zorla gel) diyemeyiz, ama biraz daha özendirici yöntemlerle olur. İstanbul'u insanlar gözlerinde büyütüyor, hayat pahalı. Orada biraz daha özel sektör içinde olacağız. Örneğin, benim krediler müdürüm x banka ile kendini mukayese etmeye başlayacak. O zaman bizim de ister istemez onlarla aynı imkanları sağlamamız gerekecek. Oraya gidersek, kamu şemsiyesinin biraz daha dışına çıkarak, özel sektör şemsiyesinin altına girmek zorundayız."

Ankara'da felaket merkezi kurulacak

TAŞINMA sonrası Ankara'da bir "disaster center" (felaket merkezi) kurulacağını da açıklayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, yapılan işlemlerin burada yedekleneceğini anlattı. Bankanın tarihi binasının da kullanılmaya devam edileceğini belirten Çağlar, "Kamu bankası olduğumuz sürece Ankara'dan kopmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber