'Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığı tek bir şey yok'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ: "Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığı tek bir şey yok. Kazanan bir vatandaşımız da yok. Hep beraber koalisyonlarda kaybettik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığı tek bir şey yok'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığı tek bir şey yok. Kazanan bir vatandaşımız da yok. Hep beraber koalisyonlarda kaybettik" dedi.

Bozdağ, partisinin Sarıkaya'daki seçim irtibat bürosunda yaptığı konuşmasında, 1 Kasım'da vatandaşın kararıyla Türkiye'nin yeni bir yola gireceğini söyledi.

Seçimlerde Türkiye'de siyasi istikrarın sağlanacağını inandığını dile getiren Bozdağ, "Ben, inanıyorum ki bu yeni yol, Türkiye'nin yeniden siyasi istikrarla yürüdüğü bir yol olacak. 1 Kasım, bu açıdan bir fırsat, bir imkan hepimiz için. İnşallah bu imkanı hep beraber iyi kullanır ve ülkemizde güçlü bir iktidar oluşmasına birlikte katkı veririz" diye konuştu.

- "Koalisyon, kaybetme süreci"

Bozdağ, koalisyon hükümetlerinin ülkeyi ekonomik ve siyasi krizlere soktuğunu belirterek, "Bu zamanlarda Türkiye hep kaybetti. Krizlerle, kaoslarla, kargaşayla kaybetti. Koalisyon yıllarında Türkiye'nin kazandığı tek bir şey yok. Kazanan bir vatandaşımız da yok. Hep beraber koalisyonlarda kaybettik. Türkiye'nin yeniden bir koalisyon sürecine girmesi, Türkiye'nin yeniden kaybetme sürecine girmesi anlamına gelir. Koalisyon, yeniden kaybetme sürecine, yeniden sıkıntıların, krizlerin olduğu dönemlere dönmek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

7 Haziran'da ortaya çıkan tablonun Türkiye'de birçok belirsizliği beraberinde getirdiğini aktaran Bozdağ, siyasi istikrar ve iyi yönetim olduğunda ülkede güven ortamı oluşacağını vurguladı.

- "Bir memleket meselesi"

Bozdağ, Türkiye'nin 1 Kasım'da yeniden siyasi istikrarın olduğu bir ülke haline geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"4 ayı geçkin bir süredir Türkiye'nin her alanında bir daralma var. Bu darlığı ortadan kaldırmak da ancak milletin iradesi ile olacaktır. Onun için Sarıkaya'daki bütün kardeşlerime özellikle tavsiye ediyorum, rica ediyorum hep beraber 1 Kasım'a kadar herkesin gönlüne, Sarıkayalı kardeşlerimizin gönlüne girecek yolu bulmamız lazım. MHP'ye, CHP'ye oy vermiş arkadaşlarımızın her biriyle hepimizin ayrı ayrı konuşması, gönlüne girmesi gerekiyor. Bu meselenin artık bir parti meselesi olmadığını, bir memleket meselesi olduğunu bir kez daha anlatmamıza ihtiyaç var. Çünkü partilerin meselesi olmaktan gerçekten çıktı bu durum. Bu yüzden de Sarıkaya'da, MHP'ye, CHP'ye oy vermiş arkadaşlarımızı sizin hatırınızı kırmayacak olanları ikna etmenizi, onlarla özellikle konuşmanızı rica ediyorum."

"MHP'nin 80 vekili var, 90 olsa ne işine yarayacak? 70'e düşse sadece vekil sayısı azalacak ve başka bir kaybı yok. Gene barajı geçiyor ve gene muhalefet partisi diyen Bozdağ, sözlerini şöyle noktaladı:

"CHP'nin 135 milletvekili var, 150 olsa ne işine yarayacak? 120'ye düşse ne kaybı olacak? Gene ana muhalefet partisi. Çünkü CHP de barajı geçiyor. Fakat AK Parti mevcut vekillerinin üzerine 20 vekil ilave ettiği zaman tek başına iktidar olma imkanı olacak. Siyasi istikrar yeniden tesis edilmiş olacak, bozulan her şey kısa sürede tamir edilme ve yeniden güçlü bir şekilde yol yürüme fırsatı bulmuş olacağız."

Bozdağ, daha sonra devlet hastanesi ve resmi kurumları ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber