Devlet, dopingli Aslı'dan 2 bin 575 Cumhuriyet altınını geri istedi

Dopingli çıkmalarının ardından Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'a verilen ödüller geri isteniyor. Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Dairesi altınların iadesi için harekete geçti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ekim 2015 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet, dopingli Aslı'dan 2 bin 575 Cumhuriyet altınını geri istedi

Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt, antrenörleri ve kulüplerine devlet, başarılarından dolayı 2 milyon 229 bin 110 TL tutarında Cumhuriyet Altını verdi. Fakat bu sporcuların daha sonra başarıya doping yaparak ulaştıkları belirlendi. Devlet de daha önce verdiği ödülleri geri almak için harekete geçti.

Buna göre Aslı Çakır Alptekin'in 1 Milyon 674 Bin 660 Lira, Nevin Yanıt'ın ise 276 Bin 660 Lira geri iade etmesi gerekiyor.

Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü dış ilişkiler daire başkanlığı, sporcuların, antrenörlerinin ve kulüplerinin aldıkları ödül miktarlarını belirleyerek, spor genel müdürlüğü hukuk dairesine gönderdi. Hukuk dairesi alınan ödüllerin geri verilmesi için harekete geçti. Ödüllerin iadesi için Aslı Çakır Alptekin'in kendisi, antrenörleri Cüneyt Yüksel, İhsan Alptekin, Muharrem Or ve kulübü, Üsküdar Spor Kulübünden aldıkları ödüllerin geri verilmesi istendi.

Ödüllerin geri istendiği bir diğer sporcu ise Nevin Yanıt. Yanıt'ın antrenörleri Cahit Yüksel, Satılmış Atmaca ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de ihtar yazısı gönderdi. Ödüller belirtilen sürede geri iade edilmediği taktirde, sporcular, antrenörleri ve kulüpleri hakkında yasal işlem başlatılacak.

Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü daha önce dopingli çıkan birçok sporcudan para iadesi istemediği belirtilirken, ilk defa Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'tan aldıkları ödüllerin geri iadesi istendiği bilgisi verildi.

Öte yandan soruşturması devam eden Elvan Abeylegesse'nin de cezası belli olduğu taktirde, dopingli yarıştığı ve derece yaparak ödül aldığı yarışmalardaki verilen ödüllerde geri istenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber