Eğitim camiasında erkek egemenliği

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, eğitim ve öğretim kurumlarında çalışanların yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu söyledi. Dinçer, "81 ilde bir tane örnek kadın il milli eğitim müdürü yoktur. 780 ilçede kadın ilçe milli eğitim müdürü 5'i geçmiyor" dedi.

7 bölgede yapılan ilköğretim ve ortaöğretimden 226'sı kadın olmak üzere 1776 yöneticinin katıldığı anketin sonuçlarını dün İstanbul'da açıklayan Dinçer, şöyle konuştu: "81 ilde bir tane örnek kadın il milli eğitim müdürü yoktur. Yine 780 ilçede kadın ilçe milli eğitim müdürü 5'i geçmiyor" dedi.

'AKP zihniyeti'

Dinçer, "Burada AKP zihniyetini de sorgulamak gerek. Son dönemde kadın yönetici atamada biraz çekingen davrandığı ya da bilinçli olarak kadın yönetici atamadığını söylemek mümkün."

Ankete göre; her 40 müdürden sadece biri kadın. Eğitim bilimleri, sosyal bilgiler ve fen bilgisi öğretmenleri, yaklaşık 2 - 3 kat daha fazla oranda müdür olma şansı yakalıyor. Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde anket yapılan 42 okuldan hiçbirinde kadın müdüre rastlanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber