Okul yolu mu ölüm yolu mu?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tehlikeli okul yolculuğu

Edirne'de bir ilköğretim okulunun öğrencilerin okula gidip gelirken bindirildikleri araçlar ölüme davetiye çıkartıyor.

Edirne Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki tadilat nedeniyle burada okuyan 500 öğrenci Yusuf Hoca İlköğretim Okulu'na nakledildi. Gazmial Mahallesi'nde oturan ve 1.5 kilometre uzaklıktaki okulla gitmeye çalışan öğrenciler, bindirildikleri araçlarla adeta ölüme davetiye çıkartıyorlar. Çocuklarını almak için okulla gelen veliler bir motosiklete 4 kişi binerek trafikte ilerlerken, bazı veliler de kamyonetin arkasına bindirdiği yaklaşık 30 öğrenci ile tehlikeli bir yolculuk yapıyor.

Kamyonetin arkasında doluşan öğrenciler nedeniyle arka kapağı kapatmakta zorlanan kamyonet sürücüsü Selahattin Çilingir, ?Ben çocuğumu almak için okula geliyorum. Ama bütün öğrenciler kamyonetin arkasına doluşuyor. Kapıyı kapamakta bile zorluk çekiyorum. Bir kaza yapsak bunun sorumlusu kim olacak bilmiyorum. Ama devlet bu çocuklar ise servis sağlamalı? dedi.

Torunlarını almak için motosikletle okulla gelen Ahmet Kara ise, ?3 torunum da bu okulda okuyor. Servisi olmayınca motosikletle okuldan alıyorum. Bir motosiklette 4 kişi biniyoruz. Tehlikeli bir yolculuk ama başka çaremiz yok? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki tadilat çalışmaları nedeniyle burada okuyan öğrencilerin Yusuf Hoca İlköğretim Okulu'nda eğitim göreceğini belirterek, şehir içinde okullara servis sağlamadıklarını ve öğrencilerin kendi imkanlarıyla okulla gidip geldiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber