10 PKK'lı teslim oldu, 17 IŞİD'li yakalandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 10 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Suriye sınırında ise 17 IŞİD'li terörist yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 PKK'lı teslim oldu, 17 IŞİD'li yakalandı

17 IŞİD'li terörist yakalandı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 17 kişi, IŞİD mensubu oldukları gerekçesiyle yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı Dağ Hudut Karakolu ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Elbeyli ilçesine bağlı Beylerbeyi köyü sınır hattında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve terör örgütü IŞİD militanı olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 17 kişi yakalandı. İfadesi alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Örgütten kaçış sürüyor

Son günlerde düzenlenen operasyonlarda büyük darbe alan terör örgütü PKK'dan kaçış sürüyor. Şırnak'ta 10 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Kentte, son iki yıl içerisinde teslim olan terörist sayısı 969'a yükseldi.

Şırnak Valiliğince yapılan açıklamada, PKK/KCK örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 10 teröristin kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Açıklamada, 21 Mart 2013-26 Ekim 2015 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısının 969 olduğu belirtilerek "Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber