Eker: GDO'lu ürünün ithalatına izin verilemez

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: - "Türkiye'de insan gıdası olarak tüketilmek üzere hiçbir GDO'lu ürünün ithalatına izin verilmez, hiçbir şekilde GDO'lu ürün üretilmez. GDO konusunda biz Avrupa'dan daha ilerideyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: GDO'lu ürünün ithalatına izin verilemez

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Mehdi Eker, "Türkiye'de insan gıdası olarak tüketilmek üzere hiçbir GDO'lu ürünün ithalatına izin verilmez, hiçbir şekilde GDO'lu ürün üretilmez. GDO konusunda biz Avrupa'dan daha ilerideyiz" dedi.

Eker, Avcılar Nilgün Eroğlu Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Burada konuşan Eker, üç dönem Diyarbakır milletvekilliği yaptığını, "üç dönem kuralı" nedeniyle geçen seçimde aday olmadığını belirterek, 1 Kasım seçiminde de İstanbul 3. Bölge'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olduğunu anımsattı.

Bakanlık döneminde yaptığı çalışmalara değinen Eker, GDO'lu ürünler hakkındaki bir soru üzerine, Türkiye'de hiçbir şekilde insan gıdası olarak tüketilmek üzere GDO'lu ürünlerin ithalatına izin verilmediğini ve bu ürünlerin üretilmediğini ifade ederek, "GDO konusunda biz Avrupa'dan daha ilerideyiz" diye konuştu.

Avrupa'da yaklaşık 60 genle işlenmiş gıdaların tüketilmesinin serbest olduğunu, Türkiye'de ise buna izin verilmediğini dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Mevzuatımız bunu yasaklıyor. Fakat burada yanlış enformasyon var. Piyasada konu uzmanı olmayan bazı zevat, televizyona çıkar. Her biri bir endişeyle, kaygıyla maalesef orada çeşitli ifadeler kullanırlar. Biz bunların hepsine tekzip, açıklama göndeririz. Bu bilginin bir kısmı vatandaşlara ulaşır, bir kısmı ulaşmaz fakat insanların zihninde 'işte GDO var, işte insan gıdası olarak tüketiliyor' falan. Bu doğru değildir. Hiçbir şekilde insan sağlığına zarar veren bir ürünün biz üretime ne ruhsat veririz, ne izin veririz."

Eski Bakan Eker, bir yanlış yakalandığında, o ürünü ve sahibini kamuoyuna duyurduklarını anımsattı.

Konuşmanın ardından Eker'e okul müdürü Nilgün Eroğlu tablo hediye etti. Mehdi Eker, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber