'Türkiye'deki kanton oyununu Cizre'de bozduk'

Suriye'deki kantonların benzerinin Cizre, Silopi, Şırnak, Yüksekova, Ağrı gibi yerlerde oluşturulmak istendiğini belirten Volkan Bozkır, "Bu oyunun ilk bozulduğu yer Cizre'dir. Terör örgütünü bitireceğiz. Bir gün inşallah diz çöküp gelecekler" diye konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'deki kanton oyununu Cizre'de bozduk'

ABDULLAH KARAKUŞ

Türkiye'de haziran ayından itibaren sahneye konan Oyunla Suriye'deki kantonlara benzer kantonlar kurulmak istendiğini söyleyen eski AB Bakanı Volkan Bozkır, "Buna da müsaade etmemiz mümkün değil. Bu oyunun ilk bozulduğu yer Cizre'dir. Terörle mücadelede çok mesafe kat ettik, terörü bitireceğiz. Barış süreci tekrar canlanacak" diye konuştu.

Bozkır, Milliyet'e şunları söyledi:

TÜRKİYE'DEN PARÇA KOPARMAK İSTEDİLER: Son oyunlar Türkiye'yi gerçekten sıkıntıya sokmak isteyen, Türkiye'nin kazanımlarını geriye götürmek isteyen operasyonun bir parçası. Öyle bir operasyon düzenlendi ki Türkiye'nin bazı parçalarını ülkemizden koparmaya yönelik. Bu seferki terör 30 yıl yaşadığımızdan farklı bir boyut arz etti. Hazirandan itibaren Suriye'de yaşananlara benzer şekilde Türkiye'de kantonlar kurmak, bu kantonlara devleti sokmamak ve oranın ayrı yargı sisteminin olması, üst yargı sisteminin olması, haraç adı altında vergi toplanması için Cizre, Silopi, Şırnak, Yüksekova, Ağrı gibi yerlerde bu operasyon aynı anda devreye sokuldu. Bütün amaç devleti buraya sokmamak ve bayrağını çekmek.

OYUNU CİZRE'DE BOZDUK: Bu oyunun ilk bozulduğu yer Cizre'dir. Cizre'ye devlet girdi. Tonlarca patlayıcı ele geçirildi. Onlarca terörist tesirsiz hale getirildi. Sokaklar ve evler temizlendi. PKK ile yakın işbirliği içinde olan parti HDP, buraya girip devletin temizlik harekatını önlemek istedi. Başaramayınca halkı sokağa dökmek istediler ama halk "Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde ayrı gayrı olmaz, bölünme olmaz. Biz Kürt-Türk ayırımı bilmeyiz" dedi. Orada oyun bozuldu.

HUDUDUMUZA KÜRT ZİNCİRİ: Suriye'de oynanan oyun aynı şekilde devam ediyor. Üç kantona yeni bir kanton daha ilave edildi. Bizim hududumuzda bir Kürt zinciri oluşturulmaya çalışılırken bunun benzerinin de Türkiye içinde oluşturmaya çalışıyorlar. Böylece ülkemizi bölmek, parçalar koparmak istediler. Buna da müsaade etmemiz mümkün değil. Terörle mücadelede çok mesafe kat ettik, terörü bitireceğiz.

DİZ ÇÖKÜP GELECEKLER: Barış şartının tek şartı silah bırakmaktı ama bırakmadılar. Adayları Kandil'de seçildiği için HDP, 'sen terör örgütüsün silahlarını bırak' diyemedi. Biz barış sürecini buzdolabına kaldırdık. Bunun sonunda terör örgütüne çok ağır hasar verdiriyoruz. Bir gün inşallah terör örgütü diz çöküp gelecek 'silahları bıraktım' diyecek. Biz de bu silahları gömeceğiz. Vatan hainlerini yurtdışına çıkaracağız. Barış süreci tekrar canlanacak.

MUHALEFET SORUNU VAR: Böyle sıkıntılı dönemlerde iktidar muhalefet ayrımı hiç olmamıştır. Muhalefetin hükümetle toplantılar yaparak fikirler üreterek terör belasının üstesinden gelmek için gayret göstermesi gerekirdi. Bu sorumsuzluğu unutmak mümkün değil. Türkiye'de iktidar sorunu yok muhalefet sorunu var. Gönül ister ki muhalefet partileri güçlü olsun. İktidar olmak için yeni projeler üretsin ve iktidara talip olsun. iktidar için çalışmıyorlar. Ana muhalefet partisi olayım, barajı aşayım. Oyumu sabit tutayım diyorlar.

TERÖRLE MÜCADELEDE PROJELERİ YOK: CHP'nin Kürt sorunu, barış süreci ve terörle mücadele ile ilgili net bir projesi, tavrı uzun zamandır yok. Ben iktidara gelirsem terörü önlerim diyorlar. Nasıl önlersin proje yok. Bu lafla olacak şey değil.

CHP'nin kendini yenilemesi lazım. CHP'nin gibi devletçi bir anlayış dünyada kalmadı artık. CHP'nin milliyetçiliği bazen MHP'nin milliyetçiliğinin ötesine geçen vatanseverlik uzaklaşıp tamamen bir fanatik milliyetçiliğe döndü. Kendini yenilerse iktidara talip olabilecek parti haline gelecek. Ak Parti Türkiye'nin her yerinde var. AK Parti olmasaydı ülke bölünebilirdi. CHP'in artık bütün Türkiye'nin partisi olmayı düşünmesi lazım.

MHP'Yİ KİMSE KABUL ETMEZ: MHP de aynı sıkıntı içinde, kendini yenileyemiyor. Dar bir alanda siyaset yapıyor. Sadece baraj altında kalmamak ve Türkiye'nin geleceği ile ilgili Ak Parti ile herhangi bir ilişki kurmamak. Hiçbir zaman iktidara gelemeyecek bir parti. Acaba koalisyon kurabilir miyiz noktasına dahi gelemedik. Öyle şartlar öne sürüyor ki şartlarını kabul edecek parti yok Türkiye'de. MHP teşkilatı da bu durumdan rahatsız. Teşkilatlar iktidar olmak istiyordu. MHP liderinin konuşmaz, uzlaşmaz, hiçbir şekilde buluşmaz tutumu teşkilatı da büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber