Davutoğlu'ndan 'Koza İpek Holding' açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili, "Hukuki bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'ndan 'Koza İpek Holding' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili, "Hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç, kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi.

Davutoğlu, Best FM ve Baba Radyo ortak yayınında katıldığı "Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Malatya mitinginde dile getirdiği müjdelere ilişkin soru üzerine Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesinde her kesime ve her meslek grubuna müjde verdiklerini ancak müjdelerin bazılarını Cumhuriyet Bayramına sakladıklarını ifade etti.

"Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil"

Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin bir başka soru üzerine ise Başbakan Davutoğlu, "Bu hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi.

Yayın grubunun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili daha önce yapılan bazı soruşturmalar bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Dediğim gibi bu tamamıyla hukuki bir süreç olarak değerlendirilmesi gereken bir konu" diye konuştu.

"Böyle giderse beşinci parti MHP içinden çıkar"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "beşinci parti" sözlerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, kendi partisinin içindeki tartışmaları örtbas edebilmek için başka tartışma konuları açmaya niyetleniyor ama beşinci parti bugün çıkacak olursa herhalde bu gidişatla MHP içinden çıkar diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"Bahçeli'nin, 'Bizim içimizde, teşkilatımızın içinde AK Parti ile koalisyonu arzu eden çok insan varmış' sözü hakkında ne diyeceksiniz?" sorusuna ise Davutoğlu, bunu bir itiraf olarak değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli kendi teşkilatının nabzını bile tutamadığını gösteriyor bu. Kendi teşkilatının nabzını tutamayan bir lider, halkın nabzını tutabilir mi? İkincisi teşkilatın bu konuda tepki göstermesi haklı" dedi.

Kişilerin iktidar olmak ya da iktidar ortağı olmak için siyaset yaptıklarını aktaran Davutoğlu, "İktidara niyeti olmayan bir teşkilatı diri tutmak mümkün mü? Yani lideri diyecek ki 'Biz ne olursa olsun elimizi taşın altına koymayacağız, iktidar olmayacağız.' Teşkilat niye motive olsun, niye siyaset yapsın. Yani sadece Sayın Bahçeli, genel başkan olarak otursun diye siyaset yapılır mı?" diye sordu.

"Terörle mücadele devam edecek"

Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin devam edip etmeyeceği yönündeki bir soruya ise terörle mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Terörle mücadele bağlamında bir sürecin yürüyebilmesi için silahın bırakılması gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Silah bırakılmayınca, iyi niyet gösterilmeyince terörle mücadeleden artık kaçınılmaz ama öbür yandan da 13 yıldır uyguladığımız demokratikleşme paketleriyle ve diğer birçok uygulamalarla ortaya koyduğumuz demokrasi iradesi de devam edecek. Dikkat ederseniz bu süreç başta demokratik açılım dendi, sonra milli birlik, kardeşlik dendi, sonra Çözüm Süreci... Önemli olan milletimizin her ferdinin kendi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, dolayısıyla mutlu, huzurlu ve onurlu hissetmesi, kimsenin dışlanmamış hissetmesi. Bizim çözümden anladığımız bu. Herkesin düşüncelerini, görüşlerini açıkça ifade edebilmesi, etnik ya da mezhebi geçmişi dolayısıyla kimsenin tahkir edilmemesi, horlanmaması. Bu konuda da zaten büyük mesafeler alındı. Talepler gelirse onları da değerlendirebiliriz ama talepleri yerine silahlar gelirse o silahları susturmasını da biliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber