Paşa kızdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığı'nın yeni eğitim-öğretim yılı açış konuşmasında, laiklik, irtica, bölücü terör, asker- sivil ilişkisi ve TSK'ya yönelik karalama kampanyalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Maslak'taki Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde yapılan törende konuşan Büyükanıt, 'Bir açılış töreninde daha çok akademik konulara değinmek isterdim. Ancak son günlerde gündeme getirilen bir konu, Silahlı Kuvvetler'in bu konudaki görüşlerinin açıklanmasını zorunlu hale getirmiştir' dedi. Büyükanıt, konuşmasının laiklik bölümünde, 'Laikliğin tanımı yeniden yapılmalı' diyen TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Yargıtay Başkanı Osman Arslan'a üstü kapalı yanıt verdi. Genelkurmay Başkanı 'TSK'ya yönelik eleştiriler bilinçli yapılıyor' dediği üçüncü bölümde, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer'e, Hollanda Dışişleri Bakanı ile Hollanda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dick Berlijn'e sert çıktı.

Orgeneral Büyükanıt ayrıca TESEV'in 22 Eylül'de açıkladığı 'Türkiye, Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözlem' raporunu eleştirdi. Büyükanıt'ın en sert yanıt verdiği isim ise Almanak'ın tanıtım toplantısında TSK'ya yönelik değerlendirmeler yapan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger'di. PKK'yı himaye eden Belçika, Roj TV'ye göz yuman Danimarka ve terörist Nuriye Kesbir'i PKK'ya geri veren Hollanda da Paşa'nın mesajlarından payını aldı.

Türkiye'de irtica tehdidi vardır

Büyükanıt, bir süre önce TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis Özel Oturumu, ardından Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın Adli Yıl'ın açılışında laikliğin yeniden tanımlanması yönündeki öneriye de yanıt verdi. İrtica konusunda kuvvet komutanlarının, harp okullarının yeni öğretim yılı açılış törenlerindeki konuşmalarına katıldığını belirten Büyükanıt, şunları söyledi: 'Türkiye'de her fırsatta 'Laikliği yeniden tanımlayalım' diyenler yok mudur? Bu kişiler devletin en üst düzeylerinde yer almıyorlar mıdır? Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün yalnız şahsı değil, düşünce sistemi cumhuriyet rejimimizin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil midir? Her fırsatı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için kullananlar kimlerdir? Toplumsal yapımızı bozarak insanımızı çağdışı bir görünüme sokmak isteyenler yok mudur? Bu listeyi uzatmak mümkün. Ben şunu ifade ediyorum. Bu sorulara 'Hayır, Türkiye'de bunlar yoktur' diyebiliyor musunuz? Eğer diyemiyorsanız Türkiye'de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı her türlü önlem alınmalıdır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber