Buldan: Sürecin adı ve heyet değişebilir

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan, çözüm sürecinin adının ve İmralı heyetindeki isimlerin değişmesinin kendileri açısından önemli olmadığını belirterek, "Ancak sayın Abdullah Öcalan sürecin dışında bırakılamaz" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Buldan: Sürecin adı ve heyet değişebilir

NAMIK DURUKAN

Milliyet'e konuşan Buldan, hükümetin zaman kaybetmeden çözüm sürecini tekrar başlatmasını istedi. Buldan "Bizim için heyetteki isim değişikliği önemli değil. Sürecin ismi 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' ya da 'Barış ve ve Müzakere süreci' de olabilir. İsim ne olursa olsun o konuda herhangi bir olumsuz yaklaşımımız yok. Bizim açımızdan sürecin içeriği, izlenecek olan yol ve yöntemdir. Biz ne ismine ne de heyet içerisindeki isimlerin değişmesine takılıyoruz. Bizim için önemli olan meselenin özüdür" dedi. Ak Parti'nin 'kamu düzeni sağlanmadan müzakereye geçilemeyeceği' mesajı verdiğini söyleyen Buldan "Eğer AKP bu soruna gerçekten böyle yaklaşırsa biz bunlarla daha çok mücadele edeceğiz. HDP açısından mücadele süreci aslında yeni başlıyor. AKP yeniden bir zafer elde etmenin sarhoşluğunu yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Müzakere sürecini başlatan kişinin Öcalan olduğunu öne süren Buldan "3 yıl süre ile devam eden bir çatışmasızlık, barış ve müzakere süreci vardı ülkemizde. Sürecin devam etmesi için sayın Öcalan'ın yeri tartışılmazdır. O, sürecin dışında bırakılamaz. Muhatap olarak Sayın Öcalan'ın dikkate alınması gerekiyor. Sayın Öcalan'sız barış ve müzakere süreci düşünülemez" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber