RTÜK'ten 17 kanala Ankara katliamı cezası

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara katliamını yayınlayan 17 TV kanalına ceza kesti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
RTÜK'ten 17 kanala Ankara katliamı cezası

Aykut YILMAZ

Cezaya, "Yayın hizmetleri, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz; kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünün ihlali gerekçe gösterildi.

RTÜK'ün ceza verdiği TV kanalları şöyle: "Akit TV, Ege TV, Uzay Haber, A Haber, İMC, Haber Aks, Bugün TV, Cem TV, Bengütürk, Halk TV, Samanyolu, Anadolu'da Vuslat, Pamukkale TV, Ülke TV, CNN Türk, Kanal 24, NTV."

RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, üzeri flamalarla kapatılmış cesetlere yapılan yakın çekimler eleştirildi. Raporda, Charlie Hebdo saldırısı sonrasında İngiliz gazetesi The Guardian'da yer alan ve terörist saldırıların yayın alanının büyüklüğünün daha sonraki saldırılara neden olduğunu öne süren yazıya atıfta bulunuldu.

Katliam sonrası TV'lerin kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştığını belirten RTÜK üyesi Ersin Öngel ise "Canlı yayında istenmeyen görüntüler yansımış olabilir ama yayıncı kuruluşların kastı olmadığı ortadadır. Böylesi bir katliamda medyaya fatura kesilmemelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber