Erzurum'da lise kitapları halen dağıtılamadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP hükümetinin ilköğretim okullarında başlattığı ve bu öğretim yılında liseleri de kapsayan ?ücretsiz kitap' dağıtımındaki aksamalar tepkilere yol açtı. Okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, Erzurum'daki liselerde kitap eksikliği giderilememesine öğrenciler veliler tepki gösterirken, Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, ?25 bin kitaba ihtiyacımız var. Yayınevlerinden kaynaklanan bir sıkıntı. Bu hafta sonuna kadar kitap sıkıntısı giderilecek? dedi.

Erzurum ve ilçelerindeki liselerde eğitim- öğretime geçen ay başlanmasına karşın, lise öğrencilerinin kitap ihtiyacı henüz karşılanmadı. Eksikler arasında ingilizce, coğrafya, tarih ve matematik kitaplarının bulunduğu bildirildi. Kitap olmadığı için okullarda dersler boş geçerken, lise öğretmen ve öğrencileri kitap sorununun okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen çözülmediğini anımsatarak, ?İki hafta boşa geçti. Bu gidişle birkaç hafta daha böyle gidecek? dedi.

?25 BİN KİTABA İHTİYAÇ VAR'

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, kitap sıkıntısının sadece liselerde yaşandığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı ile görüştüklerini ve hafta sonuna kadar sorunun çözülmesini beklediklerini kaydeden Müdür Özdemir, ?Erzurum'da 198 bin 365 ilköğretim, 61 bin 258'i lise öğrencisi var. İlköğretimlerde kitap dağıtımı rayına oturdu. Orta öğretimde ise kitaplar ilk defa bu yıl ücretsiz dağıtıldığı için sıkıntı yaşandı. Sadece liselerde bir sıkıntı oldu ama o da bu hafta içerisinde giderilecek. Şu an malesef 25 bin kitaba ihtiyacımız var. Yayın evlerinden kaynaklanan bir sıkıntı. Umuyorum hafta sonuna kadar kitap eksikliği giderilecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber