Erdoğan 2 ayrı tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekili Kamer Genç'ten 2 bin, Evrensel gazetesinden 4 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Erdoğan'ın, bir televizyon kanalındaki programda söylediği sözlerle ilgili olarak Genç'e açtığı davanın görüldüğü Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Genç ve avukatıyla Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin katıldılar.

Genç, Başbakan Erdoğan aleyhine herhangi bir söz söylemediğini ve eleştiri sınırları içinde konuştuğunu savundu. Genç, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Erdoğan'ın avukatı Şahin ise müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu öne sürerek, davanın kabul edilmesini talep etti.

Yargıç Beyhan Azman, Genç'in, program tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi de eklenerek, 2 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Erdoğan'ın Evrensel Gazetesi aleyhine açtığı davanın görüldüğü 15. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaya tarafların avukatları katıldılar.

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, Yücel Sarpdere'nin 3 Mart 2006 tarihli köşe yazısında kullandığı ifadelerin Erdoğan'ın manevi şahsiyetine yönelik olduğunu savundu ve davanın kabulünü istedi.

Evrensel Gazetesi ve Sarpdere'nin avukatı İlke Işık Sağdıç ise toplanan bilgi ve belgelere göre davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Mehmet Cengiz Çifçi, davayı kısmen kabul ederek, Evrensel Gazetesi ve Sarpdere'nin, yazı tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi de eklenerek 4 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber