Çocuklar Microsoft'un 'Gözcü'sü ile kontrol edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft'un iş ortaklarından Netron tarafından geliştirilen Gözcü adlı programla, anne babalar çocuklarını internet erişimi ve web kullanımı konusunda kontrol edebilecek.

Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamada, yeni alınan bilgisayarlarla ve web sitesi üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan orijinal Windows işletim sistemi programı ile anne babaların kaygılarının giderilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, yapılan araştırmaların, anne babaların bilgisayar satın alma konusundaki kararlarını maliyetten sonra en çok etkileyen unsurun, çocuk ve gençlerin internette uygunsuz içerikle karşı karşıya kalmasına yönelik kaygı olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekildi.

Microsoft Certified Gold Partner olarak adlandırılan önemli iş ortaklarından Netron tarafından geliştirilen Gözcü'nün, anne babaların internet erişimi ve web kullanımı üzerinde diledikleri kontrolü kolayca yapabilmelerini sağlayan esnek ve kullanışlı bir program olduğu, gerekli ayarlamaların yalnızca şifreyi bilen anne baba tarafından yapılabildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber