Pamukkale Üniversitesinde, akademik yıl açılışı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) 2006-2007 akademik yılı, düzenlenen törenle açıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan törene, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksektepe, Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, oda başkanları, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, PAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü korosunun şarkılarıyla devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Kazdağlı, geleceğe umutla bakan bireyler yetiştirdiklerini söyleyerek, "Biz PAÜ'de risk almayan ilk hatada 'zaten başaramayacağımı biliyordum' diyen, geleceğe umutsuzca bakan bireyler değil, dik yürüyen, 'ben yapabilirim' diye düşünen ve risk alan, hataları başarıya giden yolda basamak olarak gören, geleceğe umutla bakan gençler yetiştirmeyi hedefledik ve bu hedefimize her geçen gün yaklaşıyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Çapraz ise, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Zeybekci de yaptığı konuşmada, "Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. İşim dolayısıyla birçok ülkeyi dolaşırken sosyal alanlarda genç göremedim. Onun için bir tarafta geriye giden ahlak olarak da, kişilik olarak da, bellek olarak da çürümüş bir Avrupa var, diğer taraftan da gümbür gümbür kabına sığmayan bir Türkiye. Tabi ki bu Türkiye'nin bir adım daha ileri gitmesini hiç kimse istemeyecektir" diye konuştu.

Tören, 23'ü profesör toplam 93 öğretim üyesinin akademik yükselmeleri sebebiyle düzenlenen cüppe giyme merasimiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber