Doğuda kar, güneyde güneş var!

Türkiye'nin doğusunda yaşanan karlı havaya karşın Antalya'da yazdan kalma günler devam ediyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili sıcaktan bunalanların adresi olurken, Erzurum ve Gümüşhane'de kar kalınlığı 15-20 cm'i buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğuda kar, güneyde güneş var!

Antalya kent merkezinde en düşük hava sıcaklığı 24, deniz suyu sıcaklığı ise 23 derece olarak ölçüldü. Rüzgarsız bir havanın hakim olduğu Antalya'da sıcaktan bunalanlar hafta içi olmasına rağmen sahilleri doldurdu. Bazıları sahilde güneşlenerek kitap okurken bazıları ise denize girerek sıcak suyun tadını çıkardı.

Denizin keyfini yaşayanlardan Sadık Uçan,

"Antalya cennet gibi bir yer. Her gün denizdeyim. Deniz geçen seneye göre daha sıcak" dedi. Eşiyle birlikte denizin keyfini süren Birgül Uçan da 8 yaşından beri denize girdiğini belirterek denizin çok temiz olduğunu ve bugün yaz havası yaşadıklarını söyledi.

"HAVANIN SICAK OLDUĞUNA KİMSEYİ İNANDIRAMIYORUZ"

Antalya'da yaşayan Abdullah Kankaya ise sıcak havada denize her gün girdiklerini söyledi. Doğuda karlı havaya karşın Antalya'da denize girdiklerini söylediği yakınlarının kendisine inanmadığından yakınan Kankaya, "Yıllardır Antalya'da denize girerim. Fırtına olmadığı sürece denizdeyimdir. Doğuda ya da yurt dışında yaşayan yakınlarımıza denize girdiğimizi söylediğimizde yalancı durumuna düşüyoruz. Kimse inanmıyor denize girdiğimize" dedi. Kezban Kankaya ise eşiyle birlikte denize her gün girdiklerini ve spor yaparak sıcak havanın tadını çıkardıklarını söyledi"

SOĞUK HAVA ERZURUM'DA GÖLETİ DONDURDU

Dün yağan kar yağışının ardından gece saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu Erzurum'da göletler buz tuttu. Palandöken dağında bulunan gölet in yüzeyi tamamen buz tutarken soğuk geçeceği tahmin edilen kara kışın erken habercisi oldu. Vatandaşlar kışın Erzurum'da çetin geçtiğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber