Kurtulmuş:'AK Parti'nin anayasası olmayacak'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yeni anayasanın AK Parti'nin anayasası olmayacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasası olacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş:'AK Parti'nin anayasası olmayacak'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HaberTürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruya, "Türkiye siyaseti eğer siyasi topoğrafyayı değiştirmeyecek, yani 12 Eylül rejiminin bu antidemokratik kalıntılarını ortadan kaldırmayacaksa ne yapacak? Bu siyasetin boynuna borçtur, sırtında bir sorumluluktur, millete vermiş olduğu bir sözdür" karşılığını verdi.

Türkiye'de hala 12 Eylül rejiminin devam ettiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Gelin hep beraber, hiçbir dayatma içerisinde değiliz, 'şu şöyle olsun, bu böyle olsun' noktasında değiliz. Bu maddelerle ilgili tartışmalar yapılırken de öyleydi. Her parti kendisince, çünkü nihayetinde AK Parti'nin anayasası olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasası olacak. Aslında anayasa devletin de anayasası değildir, milletin anayasasıdır. Milletle devlet arasında bir sözleşmedir" dedi.

"Yeni anayasa" denildiğinde ortaya çıkan "başkanlık sistemi" tartışmalarının" hatırlatıldığı Kurtulmuş, "Bizim derdimiz şu; Türkiye'ye artık dar gelen bir deli gömleği var. Bu deli gömleğini, 12 Eylül rejimini Türkiye'nin üstünden atmak mecburiyetindeyiz. Meclis İç Tüzüğü için de aynı şeyi söylerim, Siyasi Partiler Yasası için de" karşılığını verdi.

Türkiye'nin ihtiyaç ve sıkıntılarının belli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Etkin bir yönetim için iyi belirlenmiş, güç, denge, kontrol mekanizmaları iyi belirlenmiş bir başkanlık sistemi, Türkiye için tartışılabilir ama nihayetinde buna karar verecek olan milletin kendisidir. Bizim derdimiz, sadece AK Parti'nin istediği bir anayasayı ortaya çıkarıp, bunu şekillendirmek değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber