Profesör fotoğraf yüzünden üniversiteden atıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Emin Alıcı, kendisiyle görüşebilmek için hasta gibi randevu alan Prof. İzge Günal'ın işine son verdi. Prof. Günal'a tebliğ edilen kararın gerekçesinde, "rektörü küçük düşürmek" ifadesi yer alıyor. Prof. Günal, randevu talepleri geri çevrildiği için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

DOKUZ Eylül Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim Prof. İzge Günal'in, Rektör Prof. Emin Alıcı'yı küçük düşürdüğü gerekçesiyle işine son verildi. Uluslararası pek çok ödülü bulunan ve "Günal-Seber-Başaran Sendromu"yla tıp literatürüne geçen üç bilim adamından biriolan Prof. Günal, Rektör'ü asıl küçük düşürenin kendisine verilen ceza olduğunu söyledi.

Prof. İzge Günal, üniversite bünyesinde çalışırken görevlerine son verilen 213 işçinin yeniden işe alınması için toplanan dört bin imzayı Rektör Alıcı'ya verebilmek amacıyla randevu talebinde bulunmuş ama randevu alamamıştı. On yedi gün boyunca Rektör Alıcı'dan randevu bekleyen Prof. Günal, çareyi bir hasta gibi özel muayene için randevu almakta bulmuştu. 90 YTL muayene ücretini ödeyerek Rektör Alıcı'yla görüşen Prof. Günal, toplanan imzaları Rektör'e iletmiş bu da basına yansımıştı. Prof. Günal, Rektör Alıcı'nın, muayene ücreti olan 90 YTL'yi iade talebini de reddetmişti.

Prof. Dr. İzge Günal'ın, üniversiteden atılması üzerine, Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) Yönetim Kurulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Konseyleri birer açıklama yaparak kararı kınadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber