Bireysel kredilerde 'otomatik inen' faiz dönemi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıfbank, 'İnen Faiz Programı' ile bireysel kredilerde yeni bir model başlattı. İnen Faiz Programı'na göre, piyasa faizleri düşünce bireysel kredi faizleri ve taksit miktarları da otomatikman düşecek. Banka, piyasa faizleri olarak aktifi en büyük 5 banka baz alınacak. Beş büyük bankanın kredi faizlerinin bu bankaların aldıkları masraf ve komisyonların eklenmesi ile hesaplanan aylık basit faiz ortalamanın her 10 baz puanlık inişinde yarısı tüketiciye indirim olarak yansıtılacak. Faizler yükselse dahi bu artış tüketiciye yansıtılmayacak.

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman ve Genel Müdür Yardımcısı Önder Halisdemir'in katılımıyla İstanbul'da önceki akşam gerçekleştirilen basın toplantısında, 'İnen Faiz Programı'nın detayları açıklandı. Vakıfbank Genel Müdürü Karaman, bankanın bundan sonra tüm potansiyelini en iyi şekilde kullanarak, varlığını çok daha uzun süre devam ettirecek ve köklerini derinlere taşıyacak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bilal Karaman, 'İnen Faiz Programını' bankacılık açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirirken, programın nasıl işleyeceğini anlatan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Önder Halisdemir ise, piyasa faizleri düştükçe bireysel kredi faizleri ve taksit miktarlarının da otomatikman düşeceğini belirtti. Halisdemir, 'Piyasa faizleri olarak aktifi en büyük beş bankayı baz aldık. Beş büyük bankanın kredi faizlerinin bu bankaların aldıkları masraf ve komisyonların eklenmesi ile hesaplanan aylık basit faiz ortalamasının her 10 baz puanlık inişinin yarısını tüketiciye indirim olarak yansıtacağız. Faizler çıksa da inen faiz asla çıkmayacak' dedi.

YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Halisdemir, daha önce bankadan kredi kullanan tüketicilerin bu uygulamadan yararlanamayacağını belirtirken, 'Tüketici ve piyasa böyle bir uygulamayı bekliyordu. Tüketicilerden yoğun bir ilgi bekliyoruz' dedi.

GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ

BasIn toplantı sında soruları da yanıtlayan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, bir soru üzerine Türkiye ekonomisinin önünün açık olduğunu vurgulayarak, 'Bu gidişat içinde mutlaka iniş çıkışlar olacak. Genç dinamik bir nüfusumuz var. Yurtdışı bankaların ciddi olarak Türkiye'ye yatırım yaptıkları bir dönemde konuya olumsuz bakmamamız gerektiğini düşünüyorum' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber