Dolandırıcılıkla suçlanan otman bölge müdürü açığa alındı

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Orman Bölge Müdürü Osman Öz, görevinden alinarak yerine Mustafa Gözükara atandi.

Öz, hakki olmadigi halde çiftçi belgesi çikarip, hazine arazini degerinden düsük almak ve DGD talep etmekten 3 yil hapis ve 700 YTL para cezasina çarptirilmisti.

Hakki olmadigi halde çiftçi belgesi düzeleyip hazine arazisi satin almak ve Dogrudan Gelir Destegi (DGD) talep etmekten 3 yil hapis cezasina çarptirilan Mersin Orman Bölge Müdürü Osman Öz, görevinden alindi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Öz'ün görevden alinarak yerine Mustafa Gözükara'nin getirilmesine iliskin atama karari Resmi Gazete'de yayimlandi. Mersin Il Çevre ve Orman Müdürlügü'ne ise Hasan Saday getirildi.

AKP'DEN MILLETVEKILI ADAY ADAYI

AKP'den milletvekilligi ve Mersin Büyüksehir Belediye Baskanligi için aday adayi da olan Öz'ün, hazine arazisini degerinden düsük fiyata satin aldigi, hakki olmadigi halde 'çiftçi belgesi' çikartip, herhangi bir ürün ekmedigi bu arazi için DGD talep ettigi ortaya çikmisti.

Öz, merkeze bagli Tekke Köyü'ndeki 35 dönüm hazine arazisini, mülkiyeti henüz Hazine üzerine kayitliyken is makineleri ile düzelttirdi. Milli Emlak Müdürlügü'nde 7 Temmuz 2005'te yapilan ihalede bu arazi 35 bin YTL'den satisa çikarildi. Iki kisinin katildigi ihalede 500 YTL artirimda bulunan Nihat Öz, araziyi 35 bin 500 YTL'ye 8 taksitte ödemek üzere satin aldi, diger talipli ise artirim yapmadi.

Tarim Il Müdürlügü'nün sikayeti üzerine Öz hakkinda dava açildi. 3. Agir Ceza Mahkemesi'nde 'dolandiricilik' suçlamasiyla yargilanan Öz, ilk durusmada 3 yil hapis ve 700 YTL para cezasina çarptirildi. Öz, karari temyiz etti. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber