Meb, Anadolu Liseleri ögretmenligi sinavinda da hata yapmış...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'IN HATALI SINAVLARI SON BULMUYOR

Milli Egitim Bakanligi Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü'nün son olarak gerçeklestirdigi Anadolu Liseleri ögretmenligi sinavinda da hata yaptigi ortaya çikti. Bakanlik, sinavda rehber ögretmenlik alanina iliskin 85 ve 96'nci sorularin yanitinin cevap anahtarinda yanlis yer aldigini dogruladi.

Milli Egitim Bakanligi Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü'nün, Anadolu Liseleri ögretmenligi sinavini da hatasiz geçmedigi ortaya çikti.

Daha önce Açikögretim Lisesi sinavinda 4'ncü sinif biyoloji sorularina kitapçikta yer vermeyi unutan, Ortaögretim Kurumlari Sinavi'nda (OKS) yüzdelik dilim ve yerlestirmelerde hata yapan, müdür yardimciligi sinavinda 6 sorusu yanlis oldugu Mahkeme karariyla belirlenen MEB Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü, hiçbir sinavi hatasiz geçmeme 'ilkesini' Anadolu Liseleri ögretmenligi sinavinda da korudu.

IKI SORUNUN CEVAPLARI YANLIS ÇIKTI

Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü 21 Agustos 2006 tarihinde gerçeklestirdigi Anadolu Liseleri ögretmenligi için yapilan seçme sinavi sonrasinda rehber ögretmenlik alanina iliskin 85'nci sorunun dogru cevabini (C) 96'nci sorunun dogru cevabini ise (D) sikkini olarak gösterirken, bir ögretmenin basvurusu üzerine yanlis fark edildi. Ali Erdogan adli rehber ögretmenin basvurusuna yanit veren Genel Müdürlük, yanlis yapildigini bildirdi. Genel Müdürlük, ögretmen Erdogan'a yolladigi yanitta 85'nci sorunun dogru yanitinin cevap anahtarindaki (B), 96'nci sorunun dogru yanitinin ise (C) sikki olmasi gerektigini kaydetti.

Son sinavinda da hata yaptigini kabullenen Genel Müdürlük, ögretmenlerin basari degerlendirmesinin hatali yanitlar üzerinden degil, degisiklige göre yapildigini bildirdi.

KADROSU DAGITILAN GENEL MÜDÜRLÜK

Sik sik hatalariyla gündeme gelen Genel Müdürlük yakindan incelendiginde, neden olarak deneyimli personelin birimden uzaklastirilmasi dikkat çekiyor. Agirlikli olarak teknik elemanlarin görev yaptigi Genel Müdürlük'te AKP iktidariyla birlikte çok sayida çalisan görevinden alinda, birçok personel ya ögretmenlige döndü ya da baska dairelerde görevlendirildi.

SINAV YAPILIRKEN YETKILILER YOK IDDIASI

Genel Müdürlüge iliskin önemli iddialardan birisini de üst düzey görevlilerin sik sik yurt içi ve yurt disi görevlere gönderilmesi olusturdu. Özellikle sinavlarin yapildigi dönemlerde sinavlar dairesindeki yöneticilerin yurt içi ve disinda görevlere gittigi, yurt disi görevlere daha önce 5 gün gidilirken bazi yöneticilerin 8-10 günlügüne gönderildigi belirtildi.

Öte yandan skandal düzeyinde hatalara imza atan Genel Müdürlüge iliskin hiçbir islem yapilmamasi ise dikkatlerden kaçmiyor.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber