Uyuşturucu bağımlılığından muhtarlığa

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyuşturucu bağımlılığından muhtarlığa

Eşini dövmesi ve uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören 36 yaşındaki Sadullah Ünsal, iyi bir insan olmaya yemin ederek kendini köyüne adayınca muhtar seçildi.

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne bağlı 210 haneli Beyören Köyü'nün muhtarı Sadullah Ünsal, geride bıraktığı yılları hatırlamak bile istemiyor. 18 yaşından itibaren alkol kullanmaya başlayan, daha sonra uyuşturu da kullanan Sadullah Ünsal, 7 yıl önce eşi Sibel Ünsal'ı sopa ile dövmesi üzerine ?Eşe karşı etkili eylem' suçundan mahkemelik oldu. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ?Bipolar mizaç bozukluğu- manik epizod' denilen şuur ve hareket kaybına neden olan hastalık nedeniyle 3 ay tedavi gören Sadullah Ünsal, tedavi sonrası herhangi bir maddenin yoksunluğu içerisinde olmadığı, iyileşmiş olduğu olduğu belirtilerek taburcu edildi. Ancak toplum güvenliği açısından 5 yıl boyunca 6'şar arayla devlet hastanesinin psikiyatri kliniğinde muayene ve kontrol edilmesine karar verildi. Mahkeme, gelen rapor doğrultusunda Sadullah Ünsal'ın tedavi görmesine karar verdi. Yine 7 yıl önce evinde ruhsatsız tüfek ve 6 kilo 650 gram hint keneviri ele geçirilen Sadullah Ünsal, yargılama sonucu serbest kaldı.

HEDEFİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Gördüğü tedavinin ardından iyi bir insan olmaya karar vererek, 2000 yılında hacca gittiğini söyleyen 3 çocuk babası Sadullah Ünsal, ?18 yaşımda alkole başladım. Uyuşturucu kullandım. İlçe jandarma komutanı ile yumruklaştık, savcıya tokat attım, eşimi dövdüm. Tedavi gördüm, devam eden kontrollerin ardından ?iyileşti' raporu aldım.

Tedavimin ardından yeni bir yaşama başladım? dedi. Geçmişini hatırlamak istemediğini söyleyen Ünsal, ?Hacca gidip geldikten sonra kendimi köye ve küylünün sorunlarını çözmeye adadım. Köylü de beni seçimlerde muhtar seçerek ödüllendirdi. Ben bütün gençlere örnek olmak istiyorum. Çok şeyler yaşadım. Hepsi geçmişte kaldı. Amacım ileride belediye başkanı olmak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber