Hudut Kapısı'nda 'mobil muayene' uygulaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: - "Tek Durak projesinin önemli aşamalarından biri olarak kullanılacak olan 'mobil muayene' işlemlerinin pilot uygulamasına Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda başlanmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hudut Kapısı'nda 'mobil muayene' uygulaması

"Tek Durak" projesinin önemli aşamalarından biri olarak kullanılacak "mobil muayene" işlemlerinin pilot uygulamasına Kapıkule Kara Hudut Kapısında başlandığı bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, kara hudut kapılarında yolculara, yük taşıyan araç ve sürücülerine gümrük hizmeti verilmesine ilişkin tüm işlemlerin aynı yer ve zamanda yapılması amacını taşıyan "Tek Durak" projesi ile iş akış süreçlerinin yoğunluğu ve uzunluğundan doğan beklemelerin önüne geçileceği belirtildi.

Tek Durak projesinin önemli aşamalarından biri olarak kullanılacak "mobil muayene" işlemlerinin pilot uygulamasına Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda başlandığının ifade edildiği açıklamada, yeni uygulamayla işlemlerin, Bakanlığın sistemine entegreli yazılım sayesinde tablet bilgisayarlarla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Mobil muayene ile araçların sistem üzerinden kontrolü sağlanarak çıkış noktasına kadar hızlı bir şekilde geçiş işlemlerinin tamamlanacağı belirtilen açıklamada, bu sayede araç yoğunluklarının önüne geçileceği vurgulandı.

Açıklamada, yakın zamanda bu uygulamanın, Habur Kara Hudut Kapısı başta olmak üzere, tüm kapılarda gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber