Şifreli dosyadan Kandil ekibi çıktı

İstanbul polisi, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde İstanbul 3. Bölge Sorumlusu Vedat Bingöl'ü 3 gün önce yakaladı. Tutuklanan teröristin üzerinden çıkan şifreli dosyalardan, örgütün 25 kişilik kemik kadrosuna ulaşıldı. Operasyon için düğmeye basan polis, Vedat Bingöl'ün kadrosundan Kandil eğitimli 12 teröristi yakaladı.

Haber Giriş : 21 Kasım 2015 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şifreli dosyadan Kandil ekibi çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye büyük darbe vurdu. YDG-H'nin sözde İstanbul 3. Bölge Sorumlusu Vedat Bingöl, Esenyurt'ta hücre evinde yakalandı. ''Sedat K.'' kod adlı militanın bulunduğu örgüt evinde arama gerçekleştiren TEM ekipleri, şifrelenmiş bilgisayar ve harici diskler ele geçirdi. Bingöl, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderilirken, ekipler tarafından dokümanlar üzerinde yapılan incelemede, YDG-H'nin kemik kadrosuna ulaşıldı. Operasyon için düğmeye basan terör ekipleri, 4 ilçeye baskın düzenleyerek 12 militanı gözaltına aldı.

BÜYÜK ARŞİV ELE GEÇTİ

Terörist Vedat Bingöl'ün TEM Şube'de alınan sorgusunda, şifreli dokümanlar ile ilgili bilgi vermediği öğrenildi. Geçmiş yıllarda defalarca Kuzey Irak'taki PKK kamplarına gidip geldiği tespit edilen Vedat Bingöl, uzman polislerin ısrarına rağmen, ele geçirilen cihazların şifrelerini de söylemedi. Bunun üzerine elektronik cihazların şifrelerin kırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Çalışmanın ardından, geçmiş tarihlerde gerçekleşen eylemler, yönlendirdiği terörist sayısı, h2ücrelerin adresleri, polis sorgusu, takibinden kurtulma taktikleri ile bomba yapımına ilişkin bilgiler ortaya çıktı.

İKİNCİ OPERASYON GERÇEKLEŞTİ

Şifreli dokümanlardan yola çıkan TEM Şube ekipleri, dün şafak vakti ikinci operasyon için düğmeye bastı. İstanbul'un 4 ilçesinde, ''eş zamanlı'' operasyonlar düzenledi. Özel Harekat, Havacılık, Çevik Kuvvet ve İlçelere bağlı ekipler desteğinde, Esenyurt, Büyükçekmece, Bağcılar ve Beylikdüzü'ndeki hücre evlere giren TEM Özel Tim, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 12 militanı yatağında gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 1 adet 7.65 tabanca, çok sayıda örgütsel doküman ve örgütsel faaliyetlerin not edildiği hard diskler ile harici diskler ele geçirildi. Militanlar, TEM Şube'de sorguya alındı.

ÖRGÜT İÇİ İNFAZ

İstanbul'da önceki gün gerçekleşen ve 'sevgili cinayeti' olarak lanse edilen olayın, örgüt içi hesaplaşma olduğu ortaya çıktı. Terör ekiplerince deşifre olan Vedat Bingöl'ün ekibinden olan Maşallah A., Sultan K.'yı bir AVM'de vurarak öldürdü. Sultan ve Maşallah'ın PKK'dan sabıkaları çıkarken, adreslerinde yapılan aramalarda pompalı tüfekler ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber