'Pardon' Bakanlığı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçak kaçırma eylemindeki 'ikinci korsan' komedisi büyüyor... Yanlış açıklama nedeniyle 'Pardon' diyen Adalet Bakanlığı'na göre, hatanın tek suçlusu İçişleri.

Farklı bir boyut kazandı

Adalet Bakanlığı, THY'nin Tiran-İstanbul seferini yapan uçağının kaçırılmasıyla ilgili olarak, Mehmet Ertaş'ı 'ikinci korsan" olarak açıklamıştı. Ertaş'ın sıradan bir yolcu olduğu ve Hatay'da evlenmek için Türkiye'ye geldiği ortaya çıkınca, Adalet Bakanlığı zor durumda kalmıştı. Daha sonra bakanlık, bunun bir hata olduğunu anlamış ve Ertaş'ın yolcu olduğunu açıklayıp "Pardon'" demişti. Konu hakkındaki tartışmalar, dün oldukça farklı bir boyuta taşındı.

Kimse hatayı kabul etmiyor

Bu olayda tamamen suçsuz olduğunu belirten Adalet Bakanlığı yetkilileri, tüm bilgilerin kendilerine İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarından geldiğini söyledi. Ertaş'ın da adının bu kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda verildiğine dikkat çekiliyor. Fakat İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerine göre ise Ertaş'la ilgili açıklamaların kendileriyle ilgisi yok. Hatta, bu olayda hataları bulunmuyor.

'ÇOK ACELE' YAZIYORDU

ŞİMDİ Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında soğuk rüzgârlar esiyor. Takvim'in ele geçirdiği belgeye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mehmet Ertaş'ın 2 korsandan biri olduğuna dair Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne "Çok acele" koduyla bir belge geçti. Adalet Bakanlığı'nın da bu belge sonrasında "İkinci korsan" Mehmet Ertaş açıklamasını yaptığını doğrulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber