Askeri harcamaya denetim rafa kalktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'ye uyum kapsamında hazırlanan ve askeri harcamaların denetlenmesini öngören Sayıştay Yasa teklifi askıya alındı. Güvenlik güçlerinin muhalefet ettiği teklifle ilgili olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, 'Sayıştay Kanunu konusunda bir acelemiz yok. Şu anda gündeme de almadık. Belki, 2007 yılı bütçe tasarısı görüşmelerinin ardından ele alabiliriz' dedi.

Hükümet, AB'ye uyum kapsamında 'kamunun tüm hesaplarının şeffaflaştırılması' için geçen yıl Sayıştay Kanun Teklifi hazırladı. Teklifle, TSK, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Merkez Bankası ve İçişleri Bakanlığı'nın tüm hesaplarının, Sayıştay tarafından denetlenmesi, hazırlanan raporların da Meclis'e sunulması öngörülüyor. Ancak bu düzenlemeye güvenlik birimlerinden tepkiler geldi.

Teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri, AB uyum yasaları için olağanüstü toplanan TBMM'de eylül ayında başladı. Yaklaşık 2 hafta süren görüşmelerde, CHP'nin muhalefeti nedeniyle ilerleme sağlanamazken, 83 maddelik teklifin sadece bir maddesi kabul edilebildi. AKP de geçtiğimiz hafta

sürpriz bir karar alarak, teklif ile ilgili görüşmeleri askıya almayı kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber