Köşk'te azarın perde arkası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Devlet Bakanı Ali Babacan'ı, önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel'in önünde azarlamasının perde arkası belli oldu.

Sezer'in, Babacan'ın, 2.5 ay kadar önce Merkez Bankası Başkanı atama sürecinde söylediği "Cumhurbaşkanına aday beğendiremiyoruz" anlamındaki sözlerine kızdığı ve karşısında görünce öfkesini boşalttığı ortaya çıktı. Çankaya Köşkü'nde yaşanan fırça olayı şu şekilde yaşandı.

ŞANSÖLYE'NİN YANINDA

Sezer, Çankaya ziyareti sırasında sağında oturan Şansölye Merkel'e aldırmadan solunda oturan Babacan'a dönerek, kendisini eleştiren demecini hatırlattı ve tepkisini dile getirdi. Sezer'in azarlayan bir ses tonuyla sarf ettiği sözleri karşısında gülümseyerek durumu idare etmeye çalışan Babacan, "Efendim bu eski konu. Keşke beni çağırsaydınız size açıklardım" karşılığını verdi. Babacan'ın sözlerinin yumuşatamadığı Sezer, kızgın bir ifadeyle elini sallayarak "Olur mu öyle şey?" diyerek tepkisini sürdürdü. Babacan'ın alçak sesle söylediği sözlere daha da kızan Sezer, "Konuşacağız bunları" dedi.

BAŞ BAŞA DA AZARLADI

Siniri geçmeyen Sezer, görüşme sonrasında Merkel ayrılırken, havaalanında geçirmek üzere birlikte çıkmaya hazırlanan Babacan'a, "Sen kal konuşalım" dedi. Refakatla görevli Babacan, Merkel'le gidemedi. Sezer, 10 dakika kadar başbaşa görüştüğü Babacan'ı demecinden dolayı sert bir dille bir kez daha azarladı.

MERKEL FARK ETTİ

Bu arada Sezer'in yanındayken olanları şaşkınlıkla izleyen Merkel de kabulden sonra ne olduğunu sordurdu. Merkel'e iletilmek üzere Alman heyetine "Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul'daki iftar nedeniyle ziyareti kısa kesmek zorunda kalacağımızı söyleyince tepki gösterdi" denilerek durum geçiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber