Müfettişe teftiş: Gümrükte organize işler soruşturması

Haber Giriş : 07 Ekim 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

star'ın Gümrük Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ ile ilgili yayını Müsteşarlığı harekete geçirdi. ?Olay büyük bir organizasyon' diyen Gümrük Müsteşarlığı soruşturma başlattı

GÜMRÜK müfettişlerinin raporuna göre, göreve başladığı yıl hiç bir mal varlığı olmayan ancak daha sonra mal varlığında gözle görülür bir artış yaşanan Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ'la ilgili soruşturma için düğmeye basıldı. star Gazetesi'ndeki yayınları takip ettiğini belirten Gümrük Müsteşarvekili Mehmet Şahin, ?Gümrüklerde, özellikle teftiş kurulunda ilginç olaylar yaşanıyor. Soruşturma başlattık. Bugüne kadar gelen bilgiler, olayın çok organize olduğunu gösteriyor' diye konuştu.

DOSYA BİRLEŞTİ

ŞAHİN, bir şirket tarafından getirilen ve ?white spirit' olarak adlandırılan maddeyi, TÜBİTAK ve ODTÜ'nün raporlarına rağmen, akaryakıt olarak gösteren Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz'la ilgili soruşturmanın da Demirağ soruşturmasıyla aynı anda yürütüleceğini belirtti.

DEVLET Bakanı Mehmet Keçeciler döneminde Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ'la ilgili soruşturma emri verildi. Ancak, bu soruşturma tamamlanamadı. Gümrük Müfettişleri, yaptıkları inceleme sonucucunda, 1982 yılında hiç malvarlığı bulunmayan Demirağ'ın, daha sonraki yıllarda yüksek miktarda nakit parasının yanı sıra, otomobil ve dairelere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

ÇİFTÇİ ŞİKAYET ETTİ

GÜMRÜK, müfettişlerinin hazırladığı raporda, tekstil ithalatçısı olan Seyithan Çiftçi isimli

işadamının, rüşvet olayları nedeniyle Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ'dan şikayetçi olduğu, bu nedenle o dönemde Erdener Demirağ'ın görevden alındığı vurgulandı. Çiftçi, müfettişlere verdiği ifadesinde; Demirağ'a borç olarak

50 bin dolar verdiğini, ancak geri alamadığını belirtti.

murat kelkitoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber