Faiz inişi rafa kalktı kiracının umudu yeni kampanyalarda

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların yıl sonuna kadar konut kredisini indirmeyecek olması ile firmalar düzenledikleri kampanyaların süresini yeniden uzattı. Faiz oranını 5 yıl vadede en düşük aylık yüzde 0.50'ye, 10 yılda da 1.30'a kadar düşüren bu cazip kampanyalar, tüketicinin son umudu oldu

Bono faizlerinin yüzde 23'ü aşarak 2004 sonundan sonra en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından, bankalar konut kredilerinde indirimi gündemden kaldırdı. Ev almak isteyen tüketicinin tek umudu da konut kampanyalarına kaldı. Kurdaki dalgalanma ve yaz döneminin etkisiyle yavaşlayan satışları canlandırmak için pek çok firma, gerek kendi kurdukları, gerekse bankalarla anlaşarak oluşturdukları kredi kampanyalarını aydan aya sürekli uzatıyor. 5 yıl vadede faiz oranını en düşük 0.50'ye, 10 yılda da 1.30'a kadar indiren bu cazip kampanyaların satışlara etkisi ise olumlu bir grafik çiziyor.

SATIŞLAR GİDEREK ARTIYOR

Eylül ayında kurdaki dalgalanmadan önceki satış miktarının da üzerine çıktıklarını söyleyen Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, ?Kampanyaların desteğiyle sadece My World Ataşehir projemizde bir ayda 228 adet dairenin satışını gerçekleştirdik? dedi. Eylül başında aylık faizi 60 ay vadede 1.20'ye indirdiklerini söyleyen Ağaoğlu ?Vakıfbank işbirliğiyle de 10 yıl vadede 1.39'luk faiz oranı sunuyoruz. Sektörde kampanyaların etkisiyle yılın son 3 ayında Mayıs'tan önceki satışlar yakalanabilir? diye konuştu.

Satışların Eylül'le artmaya başladığını, bu ay ise patlama olacağını söyleyen Eston Yapı Genel Müdürü Salih Kuzu, yılın son 3 ayında satışlarda bu aya göre yüzde 30 artış olacağını kaydetti. Dündar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mete Dündar ise ?Eylül'de 12 ay vadede 0.40 faiz oranı kullandırdık. Satışlarımız bir anda yüzde 30-40 arttı? dedi.

Konutta ?sıfır faiz' dönemi başladı

Emlak GYO'nun Eylül sonunda Vakıfbank ve bazı müteahhitlerle başlattığı yeni kampanyada 9 aya kadar yüzde 0, 10 yıl vadede ise aylık yüzde 1.39 faiz oranı uygulanıyor. İkebana Evleri'nde ise 24 ay süreli alımlardaki vade farkı sıfıra indirildi. 12 ay için sıfır faiz uygulanan Erguvan Gold Konutları'nın yanı sıra İstanbul Bis projesinde 60 aya kadar sağlanan vadelerde hiçbir faiz oranı yansıtılmıyor. Lale Şehir Konakları'nda 24, Bautek Kuğu Evleri'nde ise 18 aya kadar yüzde 0 faiz uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber