Erdoğan'dan YÖK'e Sabancı'lı gönderme

Haber Giriş : 08 Ekim 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakıp Ağa'nın ?250 milyon dolar yatırdığım bu üniversiteye rektör atayamayacağım böyle şey olur mu' sözünü aktaran Başbakan ?Parayı veren rektörü atamalı' dedi.

İSTANBUL Maltepe Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) eleştirdi. Özel üniversitelerin rektörlerinin bile YÖK tarafından atanmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, rahmetli işadamı Sakıp Sabancı'nın serzenişini anlattı. AK Partili kadrolaşma iddialarını da cevaplayan Erdoğan, atamalarda geçmişteki örneklere göre hareket ettiklerini, herkesin bunu hazmetmesini istedi.

Parayı veren rektörü atar

Başbakan Erdoğan ?Sakıp Sabancı'nın bir gün bana söylediği bir şey var; ?250 milyon dolar yatırdığım bu üniversiteye rektör atayamayacağım, böyle şey olur mu sayın Başbakanım' dedi. Bu soruya olmaz diye cevap verilir. Çünkü 250 milyon doları yatıracak, rektörünü dahi atama şansı olmayacak. Nasıl ki ekonomide rekabet esassa, bilimde de rekabet esastır. Bilimde rekabeti bir kenara koyarsak, o zaman geri sıralarda yerini alan ülkelerden bir tanesi durumuna düşeriz. Yatırıyorsa o parayı, tabii ki rektörünü kendi atayacak' diye konuştu

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber